Download de KNAF app

Teleurstellend weekend voor het Deltion Rallyteam

Na een glansrijke overwinning in Hellendoorn en omstreken, was het even slikken voor de studenten uit de Autosportklas en de rijders en navigatoren van het Deltion Rallyteam, toen ze afgelopen weekend het wedstrijdveld vroegtijdig moesten verlaten. WRC-rijder Eric Bolhaar en navigator Gert Kamphuis hebben het vaandel nog enigszins hoog weten te houden, door derde in de A8-klasse te eindigen.

Het Deltion Rallyteam verscheen afgelopen weekend met drie rallyauto's aan de start van de Veka Eurol Auto Altena Rally. Deze rally werd na twintig jaar afwezigheid, weer in en nabij het Brabantse Werkendam georganiseerd. Eric Bolhaar en Gert Kamphuis kwamen met de Skoda Fabia World Rally Car (WRC) uit in de A-klasse, Kevin Kooijman en Hans van Goor met de Nissan 350Z in de C8-klasse en de BioMCN 350Z Challenge en KNAF Talent First rijder Leo van der Eijk en Fred Boer met de Chevrolet Kalos in de A5-klasse.

De WRC en Nissan zijn beide beschikbaar gesteld door het Ministerie van Defensie met als doel om studenten van verschillende opleiding praktijkervaring op te laten doen. De rallyauto's worden onderhouden door de studenten uit de Deltion Autosportklas en een groep studenten van de Defensieopleiding Veiligheid & Vakmanschap. In de Autosportklas zitten studenten van de mbo-opleiding Technisch Specialist Personenauto's.

veka rally 2012 1 400x267

De Veka Eurol Auto Altena Rally was een rally om snel te vergeten. Alleen Eric Bolhaar en Gert Kamphuis hebben met de WRC de finish gehaald. Kooijman en Van Goor zijn als eerste uitgevallen, doordat tijdens klassementsproef 6 het differentieel bij de achteras van de Nissan 350Z afbrak. Een paar minuten later was het ook einde oefening voor Leo van der Eijk en Fred Boer. Door de weersomstandigheden en gladde wegen blokkeerden de remmen van de Chevrolet Kalos. Gerald Pleizier, coördinator van het Deltion Rallyteam: "De Kalos is een paar centimeter kleiner geworden, doordat Leo en Fred een waterton hebben geraakt. Met nog drie weken op de klok voor de Euregio Rally en tussendoor een herfstvakantie, is er volop werk aan de winkel voor onze studenten."

veka rally 2012 2 jpg 400x267

Ook voor Bolhaar/Kamphuis verliep de rally alles behalve soepel. De remmen van de WRC waren eveneens niet bestendig tegen de weersomstandigheden. Toen Bolhaar niet meer kon remmen, besloot hij vol gas over een sloot te springen. Wonder boven wonder mankeerde de auto mechanisch niets en konden de mannen zonder voorbumper en met wat schade aan de motorkap en het spatscherm verder rijden. Tijdens de service is de WRC flink onder handen genomen door de monteurs van de Deltion Autosportklas en Wevers Sport. Hierdoor hebben ze de wedstrijd nog uit kunnen rijden. Bolhaar: "We hebben de derde plek weten te bemachtigen, doordat andere equipes vroegtijdig het wedstrijdveld moesten verlaten."

veka rally 2012 3 jpg 400x267

De eerstvolgende rally betreft de CONRAD Euregio Rally. Deze rally vindt 3 en 4 november in en nabij Hengelo plaats. Tijdens deze rally verschijnt het Deltion Rallyteam met drie auto's en equipes aan de start. Meer informatie over het Deltion Rallyteam staat op www.deltion.nl/rallyteam. Daarnaast zijn de ontwikkelingen van het team te volgen op Facebook, Twitter en Youtube.

Het Deltion Rallyteam wordt ondersteund door; het Ministerie van Defensie, Unica Schutte ICT, Salland Olie, KNAF Talent First, Securitas, Aldivèr accent op Werk en Leerbanen, Autoschade Kroes, Broekhuis Verzekeringen, Wevers Sport, De Kleine Reclame, BioMCN, Zomer Motorentechniek en Delta Press.