Download de KNAF app

Sterke seizoensstart voor KNAF Talent First-rijder van der Eijk

KTF-rallytalent Leo van der Eijk is het Nederlands Rallykampioenschap uitstekend begonnen. Bijgestaan door navigator Annemieke Hulzebos stuurde Van der Eijk afgelopen zaterdag zijn Chevrolet Kalos in de Tank S Rally foutloos over de verraderlijk gladde proeven rond Emmeloord en deed zo waardevolle ervaring op. "Veel leren en de finish halen, was de opdracht. Dat is uitstekend gelukt", kon het KTF-talent dan ook tevreden melden. Een uiterst sterke wedstrijd reed ook Mats van den Brand. De eveneens in het KNAF Talent First Rally programma opgenomen rijder legde samen met Eddy Smeets in hun Nissan 350Z beslag op de tweede plaats in de klasse C8.

van der eijk - hulzebos 2013 500x334

De Tank S Rally in de omgeving van Emmeloord vorm traditioneel de aftrap van het Nederlands Rallykampioenschap en staat bekend om zijn technische en fraaie dijkproeven. Voor KNAF Talent First-rijder Leo van der Eijk was het de eerste rally met Annemieke Hulzebos aan zijn zijde. Als enige deelnemer in de klasse A5 had het KTF-talent uit Nieuwerkerk aan den IJssel zich voor aanvang duidelijke doelen gesteld. "We gaan ons vooral richten op de onderlinge samenwerking, willen zoveel mogelijk vooruitgang boeken, ervaring opdoen en de finish halen." In die opzet slaagde het 20-jarige rallytalent uitstekend. "Het klikte meteen met Annemieke en je merkt aan alles dat ze veel ervaring heeft. Ik heb dan ook ontzettend veel geleerd, zoals over het analyseren van proeven, maar ook tips waar ik bij het rijden op moet letten. Op de rechte stukken komen we met de Kalos snelheid tekort, maar op één van de bochtige proeven hadden we toch de 21ste tijd van de op dat moment nog 35 deelnemers", klonk het dan ook enthousiast uit de mond van de KTF-rijder, die met de Kalos van het Deltion Rallyteam uiteindelijk als 29ste van de in totaal 44 gestarte deelnemers werd geklasseerd en automatisch winnaar was van de klasse A5.

KTF-rijder Mats van den Brand kon ook terugkijken op een meer dan geslaagde Tank S Rally, waarin het talent uit Sint-Oedenrode samen met navigator Eddy Smeets beslag legde op een negende plaats algemeen en zelfs tweede werd in de klasse C8, de Nissan 350Z Challenge. "De eerste proef reed ik nog iets te rustig, maar daarna kwam ik snel in het ritme en ging het super. Op klassementsproef 14 reden we in het donker zelfs de vijfde tijd van het hele veld", blikte Van den Brand dan ook tevreden terug. De eveneens aan het KTF programma verbonden Kevin Kooijman reed bij zijn eerste optreden met de Mitsubishi Lancer EVO X R4 van het Deltion Rallyteam naar een opvallende vierde plaats algemeen en hoefde alleen de drie meestrijdende WRC-kanonnen voor zich te dulden.

Gerard Grouve, KNAF Talent First-bondscoach voor de rally, was dan ook een tevreden man. "Leo heeft keurig gereden en zich uitstekend aan zijn opdracht gehouden. Hij pakt de adviezen snel en goed op en laat zich goed coachen. Mats en Kevin hebben sterk gereden, waarbij Mats aan het eind goed kwam opzetten. Na een winterstop van vier maanden zo beginnen, is veelbelovend."