Download de KNAF app

Sterk slot van der Marel in Rally van Frankrijk

KNAF Talent First rijder Timo van der Marel was gebrand op revanche gedurende de slotdag van de WRC Rally van Frankrijk na de onfortuinlijke crash vrijdag - en zijn sterke optreden en doorzettingsvermogen werden beloond met een welverdiende zesde plaats in het WRC Academy klassement!

Ook de tweede dag van de Rallye de France Alsace zat weer vol drama en er was een ongemeen spannende secondenstrijd aan de kop van het klassement, nadat gisteren torenhoog favoriet Sébastien Loeb het strijdtoneel voortijdig verliet door motorproblemen. Vandaag werd er op het scherpst van de snede gestreden door Ogier, Sordo en Solberg. Ook was er een opvallende rol weggelegd voor de Nederlandse WRC rijder Dennis Kuipers van het FERM Power Tools Rally Team. Dit jonge talent die ook de kleuren van KNAF Talent First verdedigt klom op naar een ongekende 6e plaats in het algemeen klassement! De WRC rijders komen ook zondag nog (kort) in actie en Kuipers stevent af op een nog niet eerder door een Nederlander gerealiseerde klassering! Voor de WRC Academy rijders zit de rally er op; de zege leek dit keer naar de Spanjaard Yeray Lemes te gaan, maar vanwege een dubbele snelheidsovertreding op weg terug naar Straatsburg vanavond kreeg hij een tijdstraf en viel hij terug naar de derde plaats. De zege ging nu naar de Engelsman Alastair Fisher voor de Spanjaard Jose Suarez.

france timo van der marel dag 2 111001 500x333

Timo van der Marel
"Vandaag was een perfecte dag. We maakten continue goede tijden en profiteerden ook van de fouten van onze concurrenten. En zo schoven we steeds verder op in het klassement: bij de start vanochtend stonden we nog 12e en nu pakken we toch een flink aantal punten met een prima zesde plaats," aldus Timo van der Marel bij terugkeer in Straatsburg. "Het ging vandaag prima; de proeven waren lang en lastig, maar we zaten goed in ons ritme. De auto was ook perfect en ik ben er voor de SuperSpecial in Mulhouse echt voor gaan zitten om de snelste tijd te rijden - dat lukte net niet (0,4 seconde achter de winnaar). Anders hadden we daar nog een bonuspunt gepakt! Vandaag was mijn beste ervaring op asfalt ooit." Ook navigator Erwin Berkhof toonde zich tevreden: "Hier hadden we na ons 'uitstapje' gisteren niet meer op durven hopen. We hebben echt goed gereden en weer veel ervaring op gedaan en dat geeft vertrouwen voor de laatste (gravel) rally van het seizoen." Van der Marel staat nu 10e in het tussenklassement van de WRC Academy met nog een rally te gaan - de Wales Rally GB (10 - 12 november).

Rallye de France Alsace
De in groten getale toegestroomde Franse toeschouwers kregen waar voor hun geld op de tweede zonovergoten dag van de Rallye de France Alsace. Op de fraaie proeven in het zuidelijke deel van de Elzas ontspon zich een felle secondenstrijd tussen de Fransman Sébastien Ogier en de Noor Petter Solberg (beiden Citroën) en de zeer sterk rijdende Spanjaard Dani Sordo in een MINI. Ogier gaat na de tweede dag met een voorsprong van nog geen tien seconden op Sordo aan de leiding. Solberg staat derde op bijna een minuut achterstand. Zondag staan nog 6 korte klassementsproeven met een totale lengte van ruim 40 km op het programma.