Download de KNAF app

Sterk optreden KTF-rallytalent Jim van den Heuvel in Rally van Wervik

vdHeuvel wervik 1
KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel heeft in de Rally van Wervik een uiterst sterke vijfde plaats in het algemeen klassement behaald en pakte daarmee met grote overmacht de winst in de Groep N voor productieauto’s. Het 19-jarige Nederlandse rallytalent en zijn navigator Jouri Dockx reden de sterk bezette Belgische rally als voorbereiding op de Rally van Ieper. “Een super resultaat waar we vooraf niet van hadden durven dromen”, aldus de voor Heuvel-Motorsport uitkomende KTF-rijder.

KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel neemt dit seizoen deel aan de Tour European Rally, een serie van zes grote Europese rally’s. Van 22 tot en met 24 juni staat in deze titelstrijd de tweede wedstrijd op het programma, de meest prestigieuze en bekendste rally van de Tour European Rally, de Ypres Rally, oftewel de Rally van Ieper. Om in deze zware en ook snelle rally goed te kunnen scoren, zijn ervaring, terreinkennis en een gedegen voorbereiding eerste vereisten. De Rally van Wervik wordt in dezelfde omgeving en op een gelijke ondergrond verreden als ‘Ieper’ en toen de mogelijkheid voor Van den Heuvel zich voordeed om aan deze sterk bezette rally mee te doen, greep de rijder van Heuvel-Motorsport deze kans met beide handen aan.

vdHeuvel wervik 2
De Rally van Wervik is een eendagsevenement waarbij drie klassementsproeven vier keer worden verreden. Daarmee kan in korte tijd veel ervaring worden opgedaan, ideaal dus voor de 19-jarige Van den Heuvel en zijn navigator Jouri Dockx. Het duo begon voortvarend en zette in het enorme deelnemersveld met veel auto’s uit hogere klassen in de Mitsubishi Lancer Evo X van Heuvel-Motorsport meteen een zesde tijd algemeen op de klokken. Hoogtepunt voor de Nederlandse equipe was de zesde klassementsproef waarin een derde tijd algemeen werd geklokt. Ook in het vervolg van de rally noteerde Van den Heuvel tijden rond de zesde plaats en daarmee wist de Nederlander de inmiddels veroverde vijfde plaats in het algemeen klassement tot de finish te behouden. In de Groep N, de klasse voor productieauto’s, was de KTF-rijder een klasse apart en pakte met een ruime marge de overwinning. “Het ging meteen lekker en daarmee zaten we er vanaf het begin goed bij. Ik wist dat we ten opzichte van de snellere auto’s in de eerste twee omlopen het verschil moesten maken. Dat lukte goed waardoor we ondanks een lekke band op proef negen de vijfde plaats konden behouden. Ik ben niet alleen blij met de klassering, maar ook met de manier waarop. We hebben op het uiterst bochtige parcours voortdurend maximaal gereden en daarbij geen echte fouten gemaakt. Ook reden we als een van de weinige equipes in de volledige Groep N configuratie zoals die straks ook in Ieper is vereist, en daarmee heb je toch wat pk’s minder. Het was op deze manier een uitstekende voorbereiding op wat ons straks te wachten staat”, keek Van den Heuvel tevreden terug.

vdHeuvel wervik 3
Jim van den Heuvel wordt dit jaar ondersteund door: Jumbo, Heuvel-Motorsport, Proflex, Helichem, Hankook, Stunnenberg, Rallyschild, LCD en PPG.
vdHeuvel wervik 4

vdHeuvel wervik 5
vdHeuvel wervik 6