Download de KNAF app

Richard Verschoor runner-up bij WSK Final Cup in Adria

verschoor adria 02
Karter Richard Verschoor heeft zijn toch al zo succesvolle seizoen 2015 afgesloten met een prachtige tweede plaats in de WSK Final Cup op Adria International Raceway. In de finale was het 14-jarige Nederlandse karttalent met afstand de snelste rijder op de baan, om na een fraaie inhaalrace als tweede te worden afgevlagd. "Eigenlijk wil ik alleen maar winnen, maar als je in een zo sterk bezette finale van de negende naar de tweede plaats rijdt, moet je daarmee tevreden zijn", aldus de ambitieuze karter uit Benschop.

De WSK Final Cup op het Italiaanse Adria International Raceway is een op zichzelf staande wedstrijd waarmee WSK Promotion traditioneel het kartseizoen afsluit. Met onder andere twee wereldkampioenen stond er in de KF-klasse een sterk deelnemersveld aan de start. Richard Verschoor had de WSK Final Cup in eerste instantie niet op zijn kalender staan, maar op verzoek van zijn team RB Racing reisde het KNAF Talent First-karttalent toch naar Italië af. "RB Racing reed voor het eerst met TM-motoren en wilde graag dat ik die test zou uitvoeren", aldus de 14-jarige karter uit Benschop.

verschoor adria 01
Aangezien het vizier bij Verschoor altijd op 'winnen' staat, werd er meteen flink gas gegeven. Toch verliepen de kwalificatie en de drie heats niet zoals gehoopt. "In de kwalificatie hadden we een probleem met de koeling, waardoor ik bleef steken op plaats zes, terwijl in de eerste twee heats de carburateur opspeelde", keek Verschoor op de eerste dag terug. Een vierde en zesde plaats, alsmede een door een technisch euvel veroorzaakte uitvalbeurt, leverden voor Verschoor een achtste startplaats voor de prefinale op.

verschoor adria 03
In deze prefinale gaf Verschoor alvast een voorproefje van wat er op de finaledag nog komen zou. "Mijn start was heel goed, maar door al het gedrang kon de top drie meteen wegrijden en was het gat te groot om ze nog bij te halen", aldus de RB Racing-fabrieksrijder, die als vierde de finish passeerde, tevens zijn startplaats voor de finale. Daarin liet Verschoor zien dat opgeven in zijn woordenboek niet voorkomt. "De rijder voor me had een hele slechte start waardoor ik klem kwam te zitten en na de eerste bocht negende lag", keek Verschoor terug. De KTF-rijder startte echter een inhaalrace, was de snelste rijder op de baan en zette met afstand de snelste raceronde op zijn naam. Met fraaie passeeracties rukte Verschoor op naar de tweede plaats, om op slechts 1,5 seconden van de winnaar de finish te passeren. "In de finale waren de rondetijden niet alleen snel, maar ook heel constant en ook het inhalen ging super. Normaal ben ik alleen tevreden met winst, maar als je zeven plaatsen goedmaakt in de finale, is een tweede plaats ook mooi", blikte Verschoor op zijn sterke finale terug.

verschoor adria 05
Mats van den Brand, de coach van Verschoor en zelf een KNAF Talent First-rallytalent, keek tevreden terug. "De finaledag was super goed. Richard was heel snel en zoals we van hem gewend zijn, waren ook de inhaalacties weer uiterst scherp. Ook de samenwerking met de nieuwe motorleverancier verliep uitstekend. Men was meer dan tevreden. De kart en de motor waren goed, maar om te scoren heb je ook een uitstekende rijder nodig. Richard heeft dat vandaag weer laten zien."

Richard Verschoor wordt dit seizoen gesteund door RB Racing, Verschoor Metaal Techniek en Bystronic, MIR, START autosportmagazine, KNAF Talent First en OlieGraphics.
verschoor adria 04

verschoor adria 06