Download de KNAF app

Richard Verschoor prima achtste in WSK Super Master Series

WSK  SuperMaster Verschoor 2
Na alle vier ronden in de WSK Super Master Series mocht KNAF-talent Richard Verschoor de balans opmaken. "Achtste in het eindklassement. Daar ben ik best wel tevreden mee", beoordeelde de 14-jarige karter zijn eerste grote kampioenschap tussen de gelouterde, vaak volwassen, fabriekscoureurs.

Tekst en foto's: PR

De jonge karter uit Benschop is dit seizoen in het diepe gegooid: Richard verdedigt de eer van het Zwitserse RB Racing in de KF-klasse, de eredivisie voor automaatkarts. En op het hoogste niveau tellen de details en is het: eten of gegeten worden. In Zuid-Italië beet Richard hard van zich af in de series, en scoorde een vijfde plaats in de eerste heat.

Enorme knokpartij
De tweede heat lag een zesde plaats voor het grijpen, totdat een probleem met de brandstoftoevoer de motor deed zwijgen. In de laatste heat werkte Richard zich op van de 26e (en laatste positie) naar een prima 14e plaats. Met drie resultaten had er zeker een startpositie bij de eerste acht ingezeten, nu begon de jonge fabrieksrijder op de 11e plaats aan de pre-finale. Die halve eindstrijd ontwikkelde zich tot een enorme knokpartij met een aantal wereldtoppers. De jonge Nederlander perste alles uit zijn Exprit-kart en zichzelf, om uiteindelijk als 8e te worden afgevlagd. "Man, wat heb ik moeten vechten. Je wilt niet weten wat ik heb moeten doen om drie posities te winnen."

WSK  SuperMaster Verschoor 1
'Top 5 met minder pech'
De finale bracht Richard Verschoor evenwel niets goeds. Met zijn 8e startpositie stond hij in de rij van de nummer 2. "Eerst liet die rijder zijn motor afslaan en bij de herstart reed hij over de zijkant van de polesitter. Omdat je pas uit je rij mag als de startlichten uit zijn, was bijna de complete linker startrij mij al voorbij", vertelde Richard. Toen ook nog eens een tegenstander over de achterzijde van zijn kart reed, waren definitief alle kansen op een goede eindklassering verkeken. Richard finishte als 17e.

Na vier weekeinden racen tussen de wereldtop op vier verschillende circuits is Richard Verschoor goed voor een dikke top 10-notering. De KNAF Talent First-coureur (het talentontwikkelingsprogramma van de Nederlandse autosportfederatie) eindigt als 8e. "Toch: met een beetje minder pech had het ook top vijf kunnen zijn", besluit de tiener zelfbewust.

Richard Verschoor wordt dit seizoen gesteund door RB Racing, ONE engines, Verschoor Metaal Techniek en Bystronic.

Eindstand WSK Super Master Series KF-klasse
1. Nicklas Nielsen (Den.), Tony Kart Racing Team, 280 pnt.
2. Karol Basz (Pol.), Kosmic Racing Team, 232
3. Felice Tiene (Ita.), CRG, 220
8. Richard Verschoor, RB Racing, 91