Download de KNAF app

Richard Verschoor ook snel in Italiaans Formule 4 kampioenschap

Richard Verschoor Adria.001
Een week na zijn zege in het SMP F4 NEZ kampioenschap in Sotsji, heeft Richard Verschoor ook in de Italiaanse Formule 4 titelstrijd zijn snelheid op overtuigende wijze getoond. Op het circuit van Adria pakte de 15-jarige KNAF Talent First-rijder bij zijn eerste optreden in dit sterk bezette kampioenschap in heat twee de derde positie, om in de finale in een veld van meer dan dertig auto's de zesde plaats voor zich op te eisen. "Als we vooraf hadden kunnen testen, had er zelfs nog wel meer ingezeten. Het was heel leerzaam en dat neem ik weer mee naar de volgende races, komend weekend in Zandvoort", keek het Nederlandse talent op zijn Italiaanse optreden terug.

Vorige week gaf Richard Verschoor op meer dan overtuigende wijze zijn visitekaartje af door in Sotsji bij zijn autorensportdebuut de eerste wedstrijd van het Noord-Europese zonekampioenschap (NEZ) Formule 4 op zijn naam te schrijven. Veel tijd om na te genieten kreeg het pas 15-jarige KNAF Talent First-autorensporttalent niet. Op uitnodiging van het team Bhaitech Srl deed Verschoor dit weekend op Adria International Raceway mee aan de tweede ronde van het zeer sterk bezette Italiaanse Formule 4 kampioenschap.

Richard Verschoor Adria.002
Bhaitech is dit jaar nieuw in de Formule 4 en omdat de tijd ontbrak, moest Verschoor zonder te testen aan zijn Italiaanse avontuur beginnen. De KTF-rijder liet echter opnieuw zijn talent zien door desondanks voortdurend in de kop van het veld mee te strijden. Een vijfde tijd in zijn kwalificatieheat bracht Verschoor op een zesde startplaats voor de twee heats. De eerste race leverde voor de rijder uit Benschop een zesde plaats op, terwijl hij in race twee zelfs beslag legde op de derde positie. Daarmee plaatste Verschoor zich in het veld van 31 auto's als zesde voor de finale. Ook daarin streed de jonge Nederlander vervolgens in de kopgroep van zeven mee, maar miste net dat beetje extra snelheid om aan te kunnen vallen. Een zesde plaats was dan ook het hoogst haalbare in de spannende eindstrijd.

Richard Verschoor Adria.003
"Het was pas de tweede race van dit team in de Formule 4. Voor mij was ook alles nieuw, een ander team, een andere engineer, en terwijl iedereen al uitgebreid op Adria had getest, moesten wij blanco aan het raceweekend beginnen. Gedurende het weekend boekten we veel vooruitgang en zeker aan het eind was de snelheid zondermeer goed. Met wat testen vooraf, hadden we nog wel een paar plaatsjes verder naar voren gestaan. Ik heb dit weekend heel veel geleerd en dat neem ik weer mee naar de volgende races. Ik kijk daar nu al naar uit, want komend weekend staat op Circuit Park Zandvoort de tweede ronde van het SMP F4 NEZ kampioenschap op het programma", aldus Verschoor, die uiteraard het team van Bhaitech hartelijk bedankte voor de geboden kans.

Richard Verschoor Adria.004
Richard Verschoor wordt dit seizoen gesteund door Verschoor Metaal Techniek, KNAF Talent First, Olie Graphics, Bystronic, Mirraceline, Rolan Robotics, ISD Benelux, Ridder Data Systems, Louis Bernard Management Consultancy, Grupacon en START autosportmagazine.