Download de KNAF app

Richard Verschoor mist op Spa-Francorchamps de power om aan te vallen

SPA FR20 CG 4801
KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor heeft zijn sterke optreden in de Eurocup Formule Renault 2.0 op de Red Bull Ring geen passend vervolg kunnen geven. Op het circuit van Spa-Francorchamps bleken een achtste positie in de eerste en een tiende in de tweede race het hoogst haalbare voor de 17-jarige rijder van Josef Kaufmann Racing. “Op een natte baan kan ik goed meekomen, maar op droog mis ik de power om aan te kunnen vallen en moet ik verdedigend rijden. Heel jammer, want na de goede resultaten in de vorige races had ik gehoopt de aansluiting met de top van het veld te hebben. We moeten gaan kijken hoe we de snelheid van de auto kunnen verbeteren en ons goed voorbereiden op de volgende races”, is Verschoor realistisch.

Foto's: Dutch Photo Agency

De zesde ontmoeting in de Eurocup Formule Renault 2.0 stond geprogrammeerd op vrijdag en zaterdag in het voorprogramma van de Total 24 Hours of Spa. Het befaamde Formule 1-circuit in de Belgische Ardennen betekent voor coureurs een enorme uitdaging en Verschoor was er dan ook op gebrand om zich ook op Spa, net als in de vorige races, in de voorste regionen te laten gelden.

SPA FR20 KN 2967A
In het veld van 26 rijders reed Verschoor in zijn eerste kwalificatiesessie op donderdag de vijfde tijd. Dat leverde hem de tiende startpositie op voor race 2 en dat was niet waarop de KNAF Talent First-coureur gehoopt had. In de tweede kwalificatie op vrijdag was een zesde tijd in zijn sessie goed voor de elfde startplek voor race 1.

SPA FR20 CG 6097
Bij de start van de eerste race wist Verschoor in de eerste ronden enkele posities goed te maken. Hij klom op naar de achtste plek, maar daar stokte zijn opmars. Hij had niet voldoende vermogen om zijn voorganger aan te vallen en moest zich volledig concentreren op het vasthouden van zijn achtste positie. Dat lukte en hoewel de KTF-coureur niet tevreden was, besefte hij dat het onder de omstandigheden het hoogst haalbare was.

KNAF Academy-pupil Jarno Opmeer reed op Spa-Francorchamps zijn tweede evenement van het seizoen. De MP Motorsport-rijder begon de eerste race als 17e, maar wist op te klimmen naar de 12e positie, dezelfde positie waarop hij de tweede race mocht aanvangen.

SPA FR20 CG 6259
In de tweede race ontwikkelde zich voor Richard Verschoor een soortgelijk scenario. Vanaf de tiende startplek wist hij naar voren te komen tot de achtste positie. Hij kwam echter onder zware druk te staan en moest halverwege de race een positie prijsgeven. In de voorlaatste ronde werd hij opnieuw gepasseerd, maar wist hij enkele bochten verder de negende positie te heroveren. In de slotronde werd Verschoor nogmaals aangevallen en dit keer was hij kansloos, zodat hij de race als tiende afsloot.

Jarno Opmeer kende in de tweede race weinig geluk. Hij verloor enkele posities en in de slotfase van de race viel hij uit, na contact met een andere coureur.

SPA FR20 KN 3700
“Ik weet dat er meer in zit, volgende keer moeten we ons nog beter voorbereiden. In de beginfase van de race gaat het goed en kom ik naar voren, maar het blijkt lastig om de snelheid vast te houden. Ik maakte zelf ook wat kleine foutjes en in combinatie met het gebrek aan snelheid van de auto is dat niet voldoende om in de kop mee te strijden. We moeten zoeken naar mogelijkheden om onszelf te verbeteren”, blijft Verschoor optimistisch.

In het Eurocup Formule Renault 2.0 klassement staat Verschoor nu elfde met 34 punten. Met nog vier evenementen op het programma is de strijd echter nog absoluut niet gestreden. De volgende races worden op 2 september gereden op de Hungaroring.