Download de KNAF app

Richard Verschoor met sterke inhaalraces in Sotsji twee keer in de punten

TeamNL-talent Richard Verschoor heeft op Sochi Autodrom met twee fraaie inhaalraces weer de nodige punten gescoord in het FIA Formule 2 kampioenschap. De 20-jarige MP Motorsport-piloot liet in de onder uiterst verraderlijke omstandigheden verreden eerste race zijn talent weer zien door vanaf de veertiende startplaats na een aantal mooie inhaalacties en door goed te profiteren van fouten van concurrenten op te rukken naar plek acht. In de op een droge baan verreden hoofdrace herhaalde Verschoor dit kunststukje door met snelle rondetijden de nodige plaatsen te winnen en zo opnieuw van de veertiende naar de achtste positie te rijden. Verschoor pakte daarmee in Sotsji vijf punten voor het kampioenschap.

Voor ronde zes van het FIA Formule 2 kampioenschap mochten de rijders aantreden op Sochi Autodrom, het rond het Olympisch Park van Sotsji aangelegde semi-stratencircuit. In de vrije training klokte TeamNL-talent Richard Verschoor op slechts een halve seconde van de nummer één een keurige negende tijd. Voor de 20-jarige MP Motorsport-rijder lagen er dus kansen om met een goede kwalificatie een kansrijke uitgangspositie voor de drie te verrijden races te verkrijgen. Waar het in de vrije training op de hardere banden juist zo goed ging, daar viel de wegligging en daarmee de snelheid op de zachte band in de kwalificatie wat tegen. Verschoor bleef daardoor steken op een veertiende positie.

R.Verschoor Sotsji.02

Voor de zaterdag was in Sotsji slecht weer voorspeld, en dat kwam uit. Door de regen en het op de baan staande water moest de in de ochtend geplande wedstrijd worden verschoven naar de middag en kwam race twee zelfs helemaal te vervallen. Bij aanvang van de race waren de omstandigheden echter nog steeds extreem lastig. Weliswaar was er een droog spoor en stond iedereen op slicks, maar daarbuiten was de baan nog vochtig.

R.Verschoor Sotsji.03

Verschoor had al eerder aangetoond goed met moeilijke omstandigheden om te kunnen gaan en het TeamNL-talent bewees dat ook nu weer. Waar diverse rijders onder de verraderlijke omstandigheden fouten maakten, reed Verschoor vanaf zijn veertiende startplaats een keurige race, profiteerde niet alleen van fouten van anderen, maar wist ook met mooie acties enkele rijders te passeren. De MP Motorsport-coureur verloor alleen bij de herstart na een tweede virtual safetycarperiode wat seconden, maar wist het gat naar de rijders voor hem met goede rondetijden ook weer te dichten. Aangeland op plek acht drong Verschoor nog wel aan bij de rijders op de plekken zes en zeven, maar tot een inhaalactie kwam het niet meer waardoor de MP Motorsport-coureur na zijn opmars vanaf plek veertien als achtste de finish passeerde, goed voor weer een punt voor het kampioenschap.

R.Verschoor Sotsji.04

In de op zondag verreden hoofdrace moest Verschoor opnieuw op startplek veertien plaatsnemen. Met een droge baan waren de omstandigheden nu totaal anders. Dit weerhield het TeamNL-talent er echter niet van om zijn kunststukje uit race één te herhalen en opnieuw een mooie inhaalrace te rijden. Met een goede start leek Verschoor meteen al posities te winnen. De MP Motorsport-rijder werd echter in de eerste bocht afgeknepen waardoor hij toch nog even op plek veertien bleef zitten. Met een paar mooie inhaalacties wist Verschoor op te rukken naar plek tien. Toen iedereen zijn verplichte pitstop voor andere banden gemaakt had, reed de Nederlander op plek twaalf. Op de hardere band waren de rondetijden van Verschoor echter uitstekend en al snel begon de MP Motorsport-rijder weer tegenstanders in te halen om zo op te rukken naar plek acht. In de laatste paar ronden wist Verschoor het gat naar de nummer zeven nog te verkleinen van bijna tien naar minder dan drie seconden, maar de MP Motorsport-piloot kwam net een ronde tekort om nog een positie winst te boeken. Met opnieuw een achtste plaats behaalde Verschoor nu vier punten voor het kampioenschap.

R.Verschoor Sotsji.06

R.Verschoor Sotsji.05

Foto’s: Dutch Photo Agency