Download de KNAF app

Richard Verschoor kiest voor SMP F4 NEZ met KNAF en MP Motorsport

Richard Verschoor F4  A81F8900
KNAF Talent First-coureur Richard Verschoor maakt in 2016 zijn autosportdebuut in het Noord-Europese zonekampioenschap (NEZ) Formule 4. Het net 15-jarige karttalent uit Benschop is een veelbelovende deelnemer voor de nieuwe Nederlandse sectie van dit kampioenschap, dat gezamenlijk is opgezet door de KNAF en MP Motorsport. Verschoor komt komend weekend meteen in actie tijdens de F4-test op Motorland Aragon.

Foto: Bas Kaligis

Met de komst van Richard Verschoor – prominent lid van het KNAF Talent First-programma – heeft het SMP F4 NEZ er een aansprekende eerste Nederlandse naam bij. In de kartwereld baarde Verschoor het afgelopen jaar opzien door als jonge tiener regelmatig te schitteren tussen de senioren. Zo versloeg hij begin 2015 tijdens zijn internationale debuut op seniorenniveau alle ervaren rijders tijdens de WSK Champions Cup op La Conca. In het CIK-FIA-kampioenschap voor KF-karts eindigde de Nederlander uiteindelijk als derde.

Verschoor kiest niet voor niets voor het SMP F4 NEZ voor zijn overstap naar de autosport. "Ik ben heel blij dat ik komend jaar mag deelnemen aan het NEZ F4. Het is een sterk kampioenschap met veel competitie, waarin ik veel kan leren." In november maakte Verschoor al kennis met de auto tijdens de F4-test van de KNAF op Zandvoort. Dit weekend keert hij terug in de cockpit tijdens de eerste voorjaarstest op Motorland Aragon. "Ik kan niet wachten om weer in de auto plaats te nemen!"

Promoter MP Motorsport, die ook zorgdraagt voor het prepareren van de auto's, is blij met een topnaam als Verschoor. "Richard is een van de grootste Nederlandse talenten van dit moment", aldus Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. "We denken dat hij in zijn debuutjaar in de autosport meteen een goed figuur zal slaan in dit groeiende internationale kampioenschap waarvan Nederland inmiddels met toestemming van de FIA onderdeel uitmaakt."

Verschoor gaat in zijn debuutseizoen profiteren van de academy-structuur van het SMP F4 NEZ. "Zeker voor een talent als Verschoor is een erkende FIA-klasse als de Formule 4 de beste manier om van de karts naar de autosport over te stappen", aldus Maarten van Wesenbeeck, hoofd KNAF Academy. "We gaan hem komend jaar goed begeleiden met workshops en coaching. Al deze ondersteuning is inbegrepen in het pakket dat de KNAF voor de Nederlandse deelnemers in Formule 4 heeft samengesteld."

De KNAF Talent First-rijder blijft naast zijn F4-seizoen ook karten. Voor CRG neemt hij deel aan EK, WK en WSK in zowel OK Senior als de KZ-klasse. "Het kan zijn dat we één of twee weekenden missen in het EK of in de WSK" vertelt Verschoor, "maar we gaan zo veel mogelijk doen. Formule 4 gaat voor."

In de komende dagen worden meer aankondigingen verwacht van Nederlandse deelnemers aan het SMP F4 NEZ 2016. Inmiddels staan er al meer dan 20 auto's op de inschrijvingslijst.

Richard Verschoor F4 A81F8821


Website: www.mpmotorsport.com
Facebook: www.facebook.com/mpmotorsport