Download de KNAF app

Richard Verschoor en Jarno Opmeer in actie in Spaanse Formule 4

verschoor podium
Komend weekend gaat in Navarra het Spaanse Formule 4 kampioenschap van start. Na hun successen in het SMP F4 NEZ kampioenschap nemen KNAF Talent First Richard Verschoor en KNAF Academy-pupil Jarno Opmeer de kans waar om extra meters te maken en hebben nu ook ingeschreven voor de Spaanse titelstrijd. Het Nederlandse tweetal dat uitkomt voor MP Motorsport is erop gebrand om ook het Spaanse kampioenschap naar hun hand te zetten.

Foto's: Co van der Gragt en PR

Het Spaanse Formule 4 kampioenschap heeft als promotor Koiranen GP, niet toevallig ook een van de initiatiefnemers van het Noord-Europese zonekampioenschap (NEZ) Formule 4. De titelstrijd kent zeven evenementen verdeeld over vijf Spaanse en twee Portugese circuits. In tegenstelling tot het SMP F4 NEZ kampioenschap, waar alle auto's met exact dezelfde afstellingen moeten rijden en individuele aanpassingen niet toegestaan zijn, worden in de Spaanse titelstrijd de auto's door diverse teams gerund en mag de rijder in samenspraak met zijn team de afstelling van de auto naar eigen inzicht bepalen, meer naar de opzet van de ADAC Formel 4.

opmeer 01
Met vijf overwinningen voor KNAF Academy-pupil Jarno Opmeer en twee zeges voor KNAF Talent First Richard Verschoor werden de eerste acht wedstrijden van het SMP F4 NEZ kampioenschap gedomineerd door de Nederlanders. Dit snelle tweetal heeft nu ook zijn zinnen gezet op de Spaanse titelstrijd en komt een week na de Familie Racedagen, driven by Max Verstappen meteen weer in actie.

verschoor 03
Navarra is het strijdtoneel van het openingsweekend van de Spaanse Formule 4 titelstrijd. Het Nederlandse duo komt uit voor MP Motorsport, het team dat ook zorgdraagt voor de preparatie van hun auto's in het SMP F4 NEZ. Wie de inschrijflijst van het Spaanse kampioenschap bekijkt, zal meteen opvallen dat bijna alle deelnemers ook actief zijn in het SMP F4 NEZ. Alleen de Australiër Harry Hayek en de Fin Juuso Puhakka zijn voor de volgers van het SMP F4 NEZ minder bekende grootheden.

opmeer 03
Het ligt in de bedoeling dat Opmeer het volledige Spaanse kampioenschap rijdt, voor Verschoor is dat nog niet 100% zeker omdat de Red Bull Junior ook nog drie wedstrijden in de ADAC Formel 4 titelstrijd op zijn kalender heeft staan. MP Motorsport brengt in Spanje in totaal vier auto's aan de start, waarbij naast de twee Nederlandse talenten, local hero Xavier Lloveras en de Fin Puhakka worden ingezet. Drivex zet twee rijders in terwijl Double R met zes auto's de helft van het veld voor zijn rekening neemt.

verschoor 01
Vandaag, donderdag, wordt de hele dag op Navarra door de Formule 4-rijders getest, terwijl morgen twee veertig minuten durende vrije trainingen op het programma staan. Op zaterdag zijn er vervolgens twee kwalificaties en wordt race één verreden, terwijl voor zondag race twee en drie op het programma staan.

Deelnemers Spaans Formule 4 kampioenschap
Nikita Volegov (RU), Drivex
Alexander Vartanyan (RU), Drivex
Jarno Opmeer (NL), MP Motorsport
Xavier Lloveras (ES), MP Motorsport
Richard Verschoor (NL), MP Motorsport
Juuso Puhakka (FI), MP Motorsport
Harry Hayek (AU), Double R
Rasmus Markkanen (FI), Double R
Roope Markkanen (FI), Double R
Juho Valtanen (FI), Double R
Tuomas Tujula (FI), Double R
Tuomas Haapalainen (FI), Double R

Meer informatie over de Spaanse Formule 4 is te vinden op: http://f4spain.com/
Livetiming is beschikbaar via: http://livetiming.alkamelsystems.com/circuito-de-navarra/