Download de KNAF app

Richard Verschoor blijft puntloos op Monaco

MON GP DL 1497
Het vierde raceweekend van de Eurocup Formule Renault 2.0 heeft voor KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor geen punten opgeleverd. Het 17-jarige KTF-talent schoot wel snel uit de startblokken in de vrije training, maar in de allesbepalende kwalificatie ontbrak de snelheid. Daardoor moest hij de twee races vanaf de achtste startrij vertrekken. Op een circuit waarop het notoir lastig inhalen is, kon Verschoor weinig uitrichten: hij noteerde een 14e en 13e plaats en vertrok daardoor puntloos uit het prinsdom. “Ik rij echt zoals ik altijd rij”, legde een gefrustreerde Verschoor na afloop uit, “maar de tijd mis ik momenteel gewoon.”

Een week na het moeilijke weekend op Silverstone kon KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor opnieuw aan de bak, deze keer op het fameuze stratencircuit van Monaco. Daar reed hij vorig jaar twee keer in de punten, een doel dat hij zich in 2018 uiteraard ook had gesteld. In de vrije training ging hij goed van start: in de openingsfase van de 45 minuten durende sessie zat hij meteen van voren. Dat verbaasde Verschoor overigens niet. “In de eerste tien ronden van een sessie zit ik eigenlijk op elk circuit in de top-drie. Ik pas me blijkbaar sneller aan dan anderen.”

Het werd uiteindelijk een veelbelovende negende tijd in de enige vrije training tijdens dit speciale weekend in het voorprogramma van de Grand Prix van Monaco. Veel vertrouwen voor de kwalificatie gaf dat echter niet. “Eigenlijk was ik toen ook al te langzaam”, zegt de KTF-rijder achteraf, “je weet dan alleen nog niet hoeveel erin zit als je echt gaat kwalificeren.” In een kwalificatie die vanwege het korte en smalle stratencircuit in twee groepen was verdeeld, eindigde Verschoor op een teleurstellende achtste plaats in zijn groep. Dat betekende dat hij in de ene race aan de linkerkant van de achtste rij moest starten en in de andere race aan de rechterkant.

Op Monaco in het middenveld starten is op voorhand een verloren zaak, wist ook Verschoor. Toch wist hij in beide races nog wel enkele plaatsen goed te maken: een 15e startplaats in de eerste race werd een 14e plaats bij de finish, in de tweede race klom de KTF-coureur op van de 16e naar de 13e plek. Dat schonk hem weinig vreugde, en een verklaring voor zijn gebrek aan snelheid heeft hij nog niet. Veel woorden vuil maken aan de races op Monaco vuil maken wil het Nederlandse talent dan ook niet, daarvoor is de frustratie te groot. “Ja, niet normaal, heel erg. Ik rij hetzelfde als in de eerste wintertests, toen het supergoed ging. Ik was toen echt snel en dacht dat ik de Formule Renault nu echt in mijn vingers had. Ook in Nieuw-Zeeland ging het heel goed. Maar in 2018 is de snelheid nergens te bekennen.”

Er is wel hoopgevend nieuws voor de volgende races op de Red-Bull-Ring. “Daar begin ik met een compleet nieuw pakket”, vertelt Verschoor. “Daarmee wil ik niet zeggen dat het aan de auto ligt, maar dan hebben we dat in ieder geval uitgesloten. Ik ga naar het team toe om te kijken hoe ze de auto helemaal van de grond af opbouwen, want ook van dat proces wil ik graag leren.”MON GP SR 4924MON GP SR 4924MON GP SR 4924MON GP SR 4924