Download de KNAF app

Rally van Finland ligt Timo van der Marel goed

Jyväskylä, 3 augustus 2012 - Rally van Finland ligt Timo van der Marel goed

Ook over de tweede dag van de WRC Rally van Finland was KNAF Talent First rijder Timo van der Marel te spreken, nadat hij de gehele dag zonder noemenswaardige problemen aansluiting wist te houden met de top van het klassement in de WRC Academy. Met zijn Ford Fiesta R2 lag Van der Marel zelfs enige tijd op de derde plaats, maar bij terugkeer in het Service Park in Jyväskylä bleek dat hij en navigator Erwin Berkhof de Australiër Brendan Reeves net voor zich moesten dulden. Maar tussen de tweede en de vijfde plaats zit slechts een gaatje van 12,5 seconde! Dus op de slotdag van de rally is nog van alles mogelijk.

Timo van der Marel
"We zaten de hele dag goed in ons ritme," vertelde Van der Marel vanavond in het Service Park, terwijl hij bezig was zijn bandenkeuze voor de laatste dag van de rally te maken. "De snelheid zit er goed in en ten opzichte van vorig jaar zijn we een klap sneller." Dat valt ook af te leiden uit de achterstand ten opzichte van de als derde geklasseerde Brendan Reeves; vorig jaar stond Van der Marel na de tweede dag een minuut achter Reeves, nu slechts 3,9 seconden! "Het was echt een mooie dag, met fraaie klassementsproeven en weer waanzinnig veel publiek," wist ook Erwin Berkhof. "En Timo rijdt scherp en aanvallend. We kregen zelfs complimenten van een van onze Zweedse concurrenten; hij zei dat hij onder de indruk was van onze tijden, omdat hij weet dat er in Nederland niet dit soort proeven bestaan." Voor de slotdag wijzigt de KNAF Talent First rijder zijn strategie niet: "We gaan gewoon weer pushen voor de derde plaats; het kan zijn dat we dan zelfs tweede worden of dat we met lege handen komen te staan…. Maar ik heb nu een goed gevoel en daar moeten we gebruik van maken om te laten zien dat we met de snelsten mee kunnen komen." Vooral de laatste proef, de 33 km lange en supersnelle proef van Ouninpohja vormt een grote uitdaging: "Daar ligt het gemiddelde denk ik boven de 130 km/uur en dat is best spannend," aldus Timo van der Marel.

Rally van Finland
Sébastien Loeb, de Franse koning van de rallysport, heerste ook vandaag in de Neste Oil Rally Finland en wist zijn leidende positie knap te verdedigen. Na 12 klassementsproeven heeft Loeb 5 seconden voorsprong op zijn Finse teamgenoot Mikko Hirvonen. De Finse Ford-rijder Jari-Matti Latvala staat derde op iets meer dan 20 seconden. Zaterdag staan er nog 6 klassementsproeven over een lengte van bijna 140 km op het programma, dus de strijd in het WRC is zeker nog niet gestreden en de Finnen zijn er op gebrand om hun thuisrally te winnen !

timo van der marel finland 2012 day 2 500x333