Download de KNAF app

Prima resultaat voor Timo van der Marel in Rally van Portugal

Ondanks een sterk ingekorte rally voor de deelnemers aan de FIA WRC Academy in Portugal was er sprake van een felle strijd om de ereplaatsen. De Nederlandse rallyrijder Timo van der Marel toonde zich zaterdagmiddag aan de finish tevreden over zijn prima vierde plaats. En ook KNAF Bondscoach Eric Noort was te spreken over de prestaties van de jongste Nederlandse rallyrijder in het Wereldkampioenschap Rally's: "Het was een bizarre rally met deze weersomstandigheden, maar Timo van der Marel en zijn navigator Erwin Berkhof hielden hun hoofd koel en reden een berekende wedstrijd, waarbij zij lieten zien over voldoende snelheid te beschikken."

Voor de WRC Academy deelnemers viel zaterdag al na 3 klassementsproeven de finishvlag; de reguliere WRC deelnemers, waaronder Dennis Kuipers (7e na de derde dag) en Peter van Merksteijn jr (9e) reden ook vanmiddag nog drie proeven en moeten zondag ook nog aan de bak voor 6 pittige tests op de door de regen vervaarlijk glad geworden gravelwegen in de Algarve! Na drie dagen gaat de Finse Citroën coureur Mikko Hirvonen nog steeds aan de leiding in de Rally van Portugal.

Timo van der Marel
Op de slotdag voor de WRC Academy rijders liet Timo van der Marel zien dat hij niet alleen snel is, maar ook gecontroleerd kan rijden onder moeilijke omstandigheden: "Het was vandaag veel beter te rijden dan vrijdag," was het commentaar van Van der Marel aan de finish in Faro. "Op de openingsproef van de dag heb ik nog even aangevallen, omdat we maar 10 seconden voorsprong hadden op de snelle Spaanse rijder Jose Suarez. Maar toen we bijna een minuut voorstonden op hem moesten we de zaak gewoon controleren." Timo van der Marel kon weer 100% vertrouwen op de pace notes van Erwin Berkhof: "Dat was vrijdag vrijwel ondoenlijk, omdat de wegen compleet anders waren dan tijdens de verkenning en we samen vooral moesten kijken waar we de meeste grip zouden hebben. Maar vandaag waren alleen de beekdoorwadingen af en toe nog wat kritisch. De rest lag er redelijk goed bij en we konden uit de problemen blijven. Met de vierde plaats zijn we dan ook meer dan tevreden," klonk het aan de finish. De KNAF Talent First rijder scoort zo zijn eerste kostbare punten van dit seizoen in zijn Ford Fiesta R2. De felbevochten en internationaal sterk bezette WRC Academy werd in Portugal een prooi voor de Britse rallyrijder Alastair Fisher, op de tweede plaats gevolgd door de Australiër Brendan Reeves, terwijl de Zweed Pontus Tidemand de derde plaats voor zich opeiste. Timo van der Marel kijkt nu al uit naar de volgende ronde, de befaamde Rally van Griekenland (25 - 27 mei), die ook geheel op onverharde wegen wordt betwist.

timo portugal 2012 - 3 500x333