Download de KNAF app

Podiumplaatsen voor KNAF Talent First-autorensporttalenten Max Verstappen en Larry ten Voorde

KNAF Talent First-autorensporttalenten Max Verstappen en Larry ten Voorde hebben dit weekend weer de nodige podiumklasseringen in de wacht gesleept. Verstappen kende in het FIA Europees Kampioenschap Formule 3 op Moscow Raceway ups en downs, maar toch scoorde het 16-jarige KTF-talent uit drie races een uitstekende tweede en derde positie. Ten Voorde kwam in actie op de Nürburgring en mocht met een tweede en derde plaats in beide wedstrijden van de Formule Renault 1.6 NEC Junior op het ereschavot plaatsnemen.

persbericht 1 500x334
Na zes opeenvolgende overwinningen in het FIA Europees Kampioenschap Formule 3 kende KNAF Talent First-rijder Max Verstappen op Moscow Raceway een moeilijker weekend. Toch deed de 16-jarige autosportdebutant opnieuw van zich spreken en stond de snelle Limburger ook bij de zevende ronde van het FIA EK weer twee keer op het podium. Vanaf een vierde startplaats leverde een prachtige uitremactie in de eerste race een derde positie op. In de tweede race moest het Nederlandse talent echter opgeven met een kapotte dynamo. In de derde race reed Verstappen in de slotfase met uiterst snelle rondetijden het gat naar de leider dicht. Na de herstart vanachter de safetycar toonde het 16-jarige talent zijn ware racementaliteit door een ultieme poging te doen om alsnog de eerste plaats te veroveren, waarbij leider Ocon alles in het werk moest stellen om Verstappen achter zich te houden. De KTF-rijder moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een tweede plaats en daarmee stond Verstappen ook nu weer op het podium. "Ik heb in ieder geval geprobeerd de winst te pakken in de laatste race, wat helaas net mislukte. Met een tweede plek hier in Moskou ben ik toch tevreden, want dit was niet ons sterkste weekend", keek Verstappen op zijn wedstrijden terug.
persbericht 2 500x334
De Formule Renault 1.6 NEC Junior kwam in actie op de Duitse Nürburgring en bij deze in de Wold Series by Renault opgenomen wedstrijden wilde Larry ten Voorde revanche nemen voor zijn pechweekend op Spa-Francorchamps. Het 17-jarige KTF-autorensporttalent slaagde daar meer dan uitstekend in. In de eerste race wist Ten Voorde beslag te leggen op de tweede positie en was de hoogst geklasseerde Nederlander in het veld. In race twee passeerde het KTF-talent als derde de finish en stond daarmee in beide wedstrijden op het podium. "Na de eerste wedstrijd hadden we wat aanpassingen aan de auto gedaan en dat werkte goed. Ik had een goede start en probeerde in de slipstream van de leider te blijven, maar die was net iets te snel. Maar met twee keer een podium ben ik heel blij", aldus een stralende Ten Voorde.
persbericht nurburgring 500x333
Gerard Grouve, KNAF Talent First-bondscoach voor de autorensport die op de Nürburgring aanwezig was: "Larry heeft met het materiaal waarover hij beschikt en de beperkte testmogelijkheden die hij heeft maximaal gepresteerd en geen fout gemaakt. Dan doe je het gewoon goed."