Download de KNAF app

Podium en pech voor KTF-talent Richard Verschoor in Toyota Racing Series

verschoor hamptondowns.01
Na een vierde plaats in de eerste wedstrijd op Hampton Downs en een fraaie tweede positie in race twee, leek KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor bij de derde ronde van de Castrol Toyota Racing Series zijn voorsprong in de tussenstand verder uit te bouwen. In de afsluitende wedstrijd van het weekend werd de KTF Red Bull Junior echter op een vierde plaats liggend door een concurrent geraakt en als zestiende geklasseerd. Met nog twee ronden te gaan blijft Verschoor het tussenklassement aanvoeren, maar de 16-jarige leider zag zijn voorsprong teruglopen tot 22 punten. "Jammer van de punten, maar het was in alle opzichten wel weer een erg leerzaam weekend", aldus Verschoor.

Foto's: Bruce Jenkins

De derde ronde van de Castrol Toyota Racing Series werd verreden op het fraaie Hampton Downs Motorsport Park. In de vrije trainingen meldde KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor zich direct voorin, maar met een zevende en vierde positie viel de kwalificatie voor de 16-jarige klassementsleider wat tegen. "De auto was niet helemaal perfect en in de eerste kwalificatie maakte ik zelf ook een paar foutjes", blikte de KTF Red Bull Junior terug.

verschoor hamptondowns.02
De eerste wedstrijd op Hampton Downs leverde voor de rijder van Giles Motorsport na een enerverend verloop een vierde plaats op. "Ik had een slechte start en viel terug naar positie negen. Daarna kon ik me echter goed terugvechten. Al snel merkte ik dat de motor begon in te houden en dat werd steeds erger. Ik ben echter blijven pushen en hoopte dat hij het tot het eind zou uithouden. Met een vierde plaats was ik dus eigenlijk best tevreden", aldus Verschoor. In de tweede wedstrijd mocht de KTF Red Bull Junior vanaf de derde startplaats vertrekken, pakte kort na de start de tweede positie, wist deze probleemloos tot de finish vast te houden en scoorde daarmee alweer zijn zesde podiumpositie uit acht wedstrijden in de Castrol Toyota Racing Series. "Ik kon de leider lang volgen, maar omdat hij op versere banden reed, moest ik hem tegen het eind laten gaan", keek Verschoor op zijn mooie race terug.

verschoor hamptondowns.03
In de derde en afsluitende wedstrijd van het weekend lag de inwoner van Benschop op de vierde plaats, toen hij na de herstart vanachter de safetycar werd aangereden door een concurrent. Na een bezoek aan de pits kon Verschoor zijn race als 18de vervolgen en wist na een fraaie inhaalrace nog op te rukken naar plaats twaalf. Voor het overschrijden van de witte lijn bij de pits kreeg de Nederlander echter een tijdstraf opgelegd en viel terug naar plaats zestien. Omdat zijn naaste concurrent in de titelstrijd de derde wedstrijd winnend wist af te sluiten, zag Verschoor zijn voorsprong, die hij net had uitgebouwd tot 77 punten, in één keer teruglopen tot 22 punten.

De Castrol Toyota Racing Series wordt volgende week voortgezet in Taupo en beleeft een week later zijn finale op Manfeild.
verschoor hamptondowns.04

verschoor hamptondowns.05
verschoor hamptondowns.06