Download de KNAF app

Pech berooft KTF-rallytalent Jim van den Heuvel van podium in Transilvania Rally

vdheuvel transilvaniaD1 07
KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel heeft tijdens zijn debuut in de Tour European Rally een bijna zekere podiumpositie door een technisch probleem in rook zien opgaan. De 19-jarige Nederlander lag na de achtste klassementsproef van de Transilvania Rally op een tweede plaats in zijn klasse toen de versnellingsbak verdere dienst weigerde. "Dat was meteen einde verhaal. Ontzettend jammer want een tweede plaats lag voor het oprapen", aldus de teleurgestelde KTF-rijder.

KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel heeft dit seizoen als hoofddoel de Tour European Rally, een serie van zes grote en bekende Europese rally's. Na zijn twee overwinningen in de klasse voor productieauto's bij de eerste twee rally's voor het Nederlands kampioenschap, reisde de 19-jarige rijder van Heuvel-Motorsport vol vertrouwen richting de Transilvania Rally, de openingsronde van de TER serie rond het Roemeense Cluj-Napoca.

vdheuvel transilvaniaD2 09
In zijn Mitsubishi Lancer Evo X ging de door Jouri Dockx genavigeerde Van den Heuvel direct goed van start en nestelde zich op de eerste dag met top drie klasseringen in zijn klasse op een achtste plaats in het algemeen klassement en een derde plaats in de TER Production Trophy. Van den Heuvel hoefde in deze klasse voor productieauto's alleen twee Roemeense equipes, die maximaal gebruik konden maken van hun terreinkennis, voor zich te dulden. "We zaten met de bandenkeuze verkeerd, waardoor het gat naar de eerste twee eigenlijk onnodig groot was", keek Van den Heuvel op de eerste wedstrijdkilometers terug. De tweede dag begon voor de KTF-rijder uitstekend en zonder grote risico's te nemen zette Van den Heuvel in de achtste klassementsproef een zesde tijd algemeen op de klokken en was daarmee tweede in zijn klasse. In het algemeen klassement klom de Nederlandse equipe zelfs naar een zevende plaats algemeen en een tweede plaats in de TER Production Trophy. Met nog zes proeven te gaan leek een podiumpositie voor het jonge Nederlandse talent bij zijn TER debuut binnen handbereik.

vdheuvel transilvaniaD2 16
Helaas bleek de achtste proef ook de laatste voor het Nederlandse duo. "De versnellingsbak zat vast in de vijfde versnelling waardoor ik de auto op de verbindingsroute stil moest zetten. Domme pech maar wel heel zuur. Een zekere tweede plaats gaat daarmee aan je neus voorbij", aldus een zwaar teleurgestelde Van den Heuvel. Ondanks dat er daarmee voor de inwoner van het Gelderse Terschuur een voortijdig einde kwam aan de openingsronde van de TER serie, had de KTF-rijder duidelijk laten zien in de voorste gelederen van dit kampioenschap mee te kunnen strijden. De tweede ronde van de Tour European Rally is de Ypres Rally die voor 22 tot en met 24 juni op de kalender staat.

vdheuvel transilvaniaD2 10
Jim van den Heuvel wordt dit jaar ondersteund door: Jumbo, Heuvel-Motorsport, Proflex, Helichem, Hankook, Stunnenberg, Rallyschild en LCD.
vdheuvel transilvaniaD2 13

vdheuvel transilvaniaD2 17