Download de KNAF app

Overtuigende overwinning voor Van der Eijk in Nissan 350Z Challenge bij Euregio Rally

Hengelo, 4 november 2013 - Voor de tweede opeenvolgende keer heeft KNAF Talent First-rallytalent Leo van der Eijk de overwinning voor zich opgeëist in de Nissan 350Z Challenge. Op de soms spekgladde wegen rond Hengelo was de KTF-rijder tijdens de Euregio Rally niet alleen winnaar van zijn klasse, maar ook nog eens de snelste rijder in de volledige Divisie 3. KTF-rallytalent Mats van den Brand leek in zijn Ford Fiesta R2 ook op weg naar de winst in zijn klasse, maar een crash na de finish van klassementsproef zes maakte een voortijdig einde aan zijn rallyavontuur. KTF-rallytalent 2013 Mike Veldhuisen kende aan het eind van dag één een probleem met een gebroken aandrijfas, maar kon zijn weg op zondag vervolgen en bracht zijn Chevrolet Kalos uiteindelijk op een 38ste plaats algemeen over de finish.

De afgelopen weekend verreden Conrad Euregio Rally was de laatste wedstrijd die meetelde voor de diverse rallykampioenschappen. Omdat KNAF Talent First-rallytalent Mats van den Brand bij de voorlaatste wedstrijd de titel in de Nissan 350Z Challenge al had veiliggesteld, verscheen de rijder uit Sint-Oedenrode in Hengelo aan de start in een Ford Fiesta R2, zijn beoogde rallywapen voor volgend jaar. KTF-talent Leo van der Eijk hield na zijn zege in Hellendoorn opnieuw de eer hoog in de 350Z Challenge, terwijl Mike Veldhuisen de 152 kilometer aan klassementsproeven in de inmiddels vertrouwde Chevrolet Kalos afwerkte.

Van der Eijk deed het op de soms spekgladde wegen rond Hengelo opnieuw uitstekend. Zaterdagavond wist het KTF-talent de eerste plaats in de 350Z Challenge te veroveren en reed de rally vervolgens foutloos uit. Voor het eerst genavigeerd door Jac Gillis, pakte Van der Eijk daarmee voor de tweede keer op rij de winst in de 350Z Challenge, werd nota bene achtste algemeen en was de hoogst geklasseerde rijder in de volledige Divisie 3. "Doel voor deze rally was een goede samenwerking opbouwen met mijn nieuwe navigator en een mooi resultaat neerzetten. Dat is uitstekend gelukt. We hebben veel van elkaar geleerd en met een tweede zege het seizoen goed afgesloten. Ondanks dat de motor in veel proeven op vijf van de zes cilinders liep, verloren we nauwelijks tijd en toen de enige concurrent een foutje maakte, lagen we eerste. Vervolgens hebben we de wedstrijd eigenlijk foutloos uitgereden", aldus de voor het Deltion Rallyteam uitkomende KTF-rijder uit Nieuwerkerk aan den IJssel.

euregio rally 2013 - l vd eijk- 500x333
Foto's gemaakt door Gerben Slomp, MikedeHigh en Jelle Koeten)

Van den Brand nam met zijn Ford Fiesta R2 van Van Merksteijn Motorsport in zijn klasse al snel het heft in handen. Op zaterdagavond scoorde het door Eddy Smeets genavigeerde KTF-talent op een klassementsproef zelfs een zesde plaats algemeen en stond daarmee eerste in zijn klasse en zevende in het overal klassement. Na de finish van klassementsproef zes ging het echter mis. "Een topteam en een top-auto. Ik reed niet eens op de limiet en toch zaten we met onze tijden in de top tien. Het ging echt super. We hadden die finish in klassementsproef drie ook al gehad. Toen ging ik er probleemloos vol gas doorheen. Ik deed het al wat rustiger, maar op een hobbeltje gleed de achterkant weg, kwam tegen een paaltje en toen was er geen houden meer aan", blikte het KTF-rallytalent uit Sint-Oedenrode terug. Via een boom eindigde de Fiesta in een greppel en daarmee was de Euregio Rally voor Van den Brand over.

euregio rally 2013 - m vd brand 03 500x333

KNAF Talent First-rallytalent 2013 Mike Veldhuisen wist zich in de aanvangsfase op te werken naar plaats 37 algemeen. Een gebroken aandrijfas gooide op de laatste proef van de zaterdagavond echter roet in het eten. Op zondagochtend kon Veldhuisen de rally met zijn Chevrolet Kalos van het Deltion Rallyteam weer vervolgen en reed vervolgens naar de 38ste plaats algemeen. "De samenwerking met mijn nieuwe navigator Lisette Bakker verliep meteen uitstekend. Zaterdagavond reed ik voor het eerst in het donker en met regen, maar dat ging gelijk goed. Ook op zondag konden we het tempo steeds iets meer opvoeren en ging het steeds beter. Ik heb weer veel meters kunnen maken en sluit het seizoen met een goed gevoel af. In alle rally's waar we aan hebben deelgenomen, hebben we de finish gehaald", blikte Veldhuisen tevreden terug.

conrad euregio rally 2013 - veldhuisen 02 1

conrad euregio rally 2013 - veldhuisen 03

Gerard Grouve, KNAF Talent First-bondscoach over zijn rijders bij de Euregio Rally: "Leo heeft laten zien dat hij ondanks de motorproblemen een goed resultaat kan neerzetten. Hij is absoluut op de goede weg en het is mooi om te zien dat de samenwerking met zijn nieuwe navigator meteen goed verloopt. Mats heeft zijn snelheid getoond. Helaas werd één klein momentje hem fataal. Mike heeft zijn missie volbracht en heeft keurig gereden. Meters maken is voor hem in dit stadium het belangrijkste en dat heeft hij netjes gedaan."