Download de KNAF app

Opnieuw twee overwinningen voor Rinus van Kalmthout in F3 Asian Winter Series

VeeKay Sepang1.001 640
KNAF Talent First-autorensporttalent Rinus van Kalmthout heeft tijdens de tweede ronde van de F3 Asian Winter Series de bijna perfecte score behaald. Op Sepang International Circuit reed de 18-jarige Hoofddorper in de eerste twee races van het weekend soeverein naar de zege, om in race drie op oude banden en met een beschadigde voorvleugel toch nog als tweede te eindigen. Daarnaast pakte de voor HitechGP uitkomende Nederlander drie keer de poleposition en klokte twee keer de snelste raceronde. Van Kalmthout heeft nu vier van de zes verreden wedstrijden van de F3 Asian Winter Series op zijn naam geschreven en stond na alle races op het podium. In de tussenstand van het kampioenschap heeft Van Kalmthout een voorsprong van 29 punten op de nummer twee, Ye Yifei.

Een week na de voor KNAF Talent First-autorensporttalent Rinus van Kalmthout met twee overwinningen en een derde plaats zo succesvol verlopen aftrap van de F3 Asian Championship Certified by FIA Winter Series, stond voor de trotse aanvoerder van het tussenklassement alweer ronde twee op het programma. Deze drie wedstrijden werden afgewerkt op Sepang International Circuit, de baan waar tot en met 2017 de Grand Prix van Maleisië werd verreden.

VeeKay Sepang1.002
Opnieuw toonde de 18-jarige Hoofddorper meteen zijn klasse door op de zaterdag zelfs een honderd procent score te realiseren. VeeKay, de naam waaronder Van Kalmthout internationaal bekend staat, zette in beide kwalificatiesessies de snelste tijd op de klokken en veroverde daarmee de poleposition voor race één en drie. Vanaf de eerste startplaats was de voor HitechGP uitkomende Nederlander in de openingsrace goed weg en hoefde alleen in de eerste ronde een aanval van Ye Yifei af te slaan. Vervolgens reed de KTF-piloot per ronde verder van de concurrentie weg om met een voorsprong van 3,4 seconden als winnaar te worden afgevlagd. Daarbij klokte Van Kalmthout de snelste raceronde, goed voor ook nog eens de poleposition in race twee. “De auto was super constant. Ik kon al snel een gaatje slaan en vervolgens wegrijden. Ik ben hier heel blij mee”, aldus een stralende VeeKay kort na de finish.

VeeKay Sepang1.003
De tweede wedstrijd leek een kopie van race één want opnieuw was Van Kalmthout bij de start goed weg, bleef onbedreigd aan de leiding, klokte opnieuw de snelste raceronde en boekte met een voorsprong van 2,5 seconden op Ye zijn tweede overwinning van het weekend. In de afsluitende derde wedstrijd moest de HitechGP-rijder op reeds één race oude banden starten. Ook nu had Van Kalmthout een goede start, maar werd in de eerste bocht gepasseerd door Ye. Een paar bochten later brak er spontaan een stuk van de voorspoiler van de Nederlander, met als gevolg een gebrek aan neerwaartse druk waardoor de KTF-rijder Ye moest laten gaan. Desondanks legde Van Kalmthout beslag op de tweede plaats, het maximaal haalbare onder de gegeven omstandigheden. “In de eerste twee races was de auto heel goed. Ik wil HitechGP daar ook hartelijk voor bedanken en ook voor het harde werken dat ze doen. Ik kon beide races goed controleren en wegrijden. In race drie blokkeerden mijn achterwielen in de eerste bocht heel even, waardoor ik de leiding verloor. Door de kapotte voorvleugel miste ik veel grip, maar met een tweede plaats hebben we voor het kampioenschap toch goed gescoord”, blikte een tevreden Van Kalmthout terug.

VeeKay Sepang1.004
Met zijn twee overwinningen en tweede plaats van dit weekend is Van Kalmthout in alle zes tot nu toe verreden wedstrijden van de F3 Asian Winter Series op het podium geëindigd, waarvan vier keer op de eerste plaats. In de tussenstand van het kampioenschap bouwde Van Kalmthout zijn leidende positie uit. Zijn voorspong op Ye bedraagt nu 29 punten. De afsluitende en eveneens uit drie wedstrijden bestaande ronde van de F3 Asian Winter Series wordt verreden in het weekend van 23 en 24 februari. Ook dan is Sepang International Circuit het strijdtoneel.