Download de KNAF app

Oogstmaand voor KNAF Talent First-karttalenten Richard Verschoor en Martijn van Leeuwen

verschoor.01
KNAF Talent First-karttalenten Richard Verschoor en Martijn van Leeuwen kwamen afgelopen maand bijna ieder weekend in actie en wisten zich ook nu weer volop in de kijker te rijden. Met een eerste en tweede plaats in het Deutsche Kart Meisterschaft sleepten de twee Nederlandse karttalenten bovendien nog hoofdprijzen in de wacht.

De serie wedstrijden begon voor KNAF Talent First-karttalent Martijn van Leeuwen in het Franse Le Mans bij de CIK-FIA International KZ2 Super Cup. Hoewel de CRG Keijzer Racing-piloot zich vooral concentreert op de automatenklasse KF, bleek de 17-jarige Nederlander ook met de schakelkart in de KZ-klasse meer dan uitstekend overweg te kunnen. Op weg naar een top tien klassering werd Van Leeuwen in de finale echter geraakt door een tegenstander en viel terug naar de laatste plaats, om na een inhaalrace uiteindelijk als 22ste te worden afgevlagd. Lees hier meer over het optreden van Van Leeuwen op Le Mans.

van leeuwen lemans 1
Vervolgens stond in het Italiaanse La Conca het CIK-FIA Wereldkampioenschap KF op het programma. Hier kwam naast Martijn van Leeuwen ook Richard Verschoor in actie. Met aan de start de 63 sterkste karters ter wereld, plaatste de pas 14-jarige Verschoor zich als zesde voor de finale, om na een fraaie strijd met vele positiewisselingen ook als zesde de finish te passeren. Van Leeuwen wist een kwalificatieheat te winnen, reed in de finale bijna voortdurend in de top zeven, om uiteindelijk beslag te leggen op de achtste positie. Daarmee eindigden beide KTF-rijders in de top tien en bewezen opnieuw tot de absolute wereldtop te behoren. Lees hier meer over het optreden van Verschoor en Van Leeuwen in La Conca.

verschoor 01
Afgelopen weekend was het helemaal oogsttijd voor Verschoor en Van Leeuwen. Met een gelijk aantal punten ging het KTF-tweetal aan de leiding van het prestigieuze Deutsche Kart Meisterschaft en dus moeten Verschoor en Van Leeuwen bij de vijfde en afsluitende ronde in Kerpen gaan uitmaken wie er met de titel vandoor zou gaan. Het werd een zinderend slot waarbij Van Leeuwen de eerste race won, maar Verschoor met de overwinning in race twee ook de DKM-KF-titel veilig stelde. Van Leeuwen legde in het kampioenschap beslag op plaats twee. Lees hier meer over de wedstrijd in Kerpen.

dkmkerpen.01