Download de KNAF app

Mysterieus technisch probleem plaagt Richard Verschoor

WSK Super Master Adria
Tot vrijdagmiddag kon karter Richard Verschoor met de besten mee, daarna stond het weekeinde voor het 14-jarige karttalent in het teken van karaktervorming. Hij miste vijf kilometer topsnelheid op het lange rechte stuk van Adria Karting Raceway en dus begon voor de coureur uit Benschop een onophoudelijk kat-en-muis-spel.

Tekst en foto: PR

Waar het 14-jarige talent in de 2e en 3e sector van de baan constant tot snelste rijders behoort, verliest Richard op het lange rechte eind consequent tussen de 0,4 en 0,6 seconden. Met constant aanvallen sleept de fabrieksrijder van het Zwitserse RB Racing vanaf een 29e plaats toch nog de 19e plaats uit het vuur in de ijzersterk bezette KF-klasse tijdens de eerste ronde van de WSK Super Master Series.

Terugpakken in bochten
"Frustrerend", typeert de coureur zelf. "Op het rechte stuk vloog iedereen me voorbij. In de bochten pakte ik ze weer terug. Maar de volgende ronde begon het weer opnieuw." Zo gaat het in de heats, maar ook in zijn pre-finale. Bijkomend probleem in deze race vormt een afgescheurde voorbumper. Een 'cadeautje' van een concurrent die de jonge Nederlander trakteert op een breaktest. "Zonder voorbumper glijdt je kart veel te veel over de voorwielen. De eerste rondjes ging het nog wel, maar na 10 ronden zaten de gaten in mijn voorbanden." Met kunst en vliegwerk komt Richard tot een 15e plaats. Na het opmaken van de balans van beide pre-finales rolt er een 29e startpositie uit voor de finale.

Van 29 naar 16
De wetenschap dat het gebrek aan topsnelheid zich consequent pas na drie ronden openbaarde, inspireert de jonge karter tot een vliegende start in de finale. Al na twee ronden komt Richard als 16e door (vanaf de 29e plaats), totdat voor hem twee rijders crashen. "Ik kon geen kant op, raakte een andere kart en vloog wel een meter door de lucht." Door de touche verliest de coureur van RB Racing vele plaatsen en dat betekent dat het kat-en-muis-spel opnieuw begint. Na 20 ronden knokken wordt Richard uiteindelijk afgevlagd als 19e. "Ik heb in de bochten alles gegeven. Maar de tijd die ik op het rechte stuk verloor, maak je in dit startveld vrijwel niet meer goed. Een 19e plaats is natuurlijk niet waar ik het voor doe. Gelukkig zijn er nog drie ronden van de WSK Super Master Series te gaan."

Richard Verschoor wordt dit seizoen gesteund door RB Racing, Verschoor Metaal Techniek en Bystronic.

WSK Super Master (1e ronde Adria Karting Raceway)
1. Karol Basz (Pol.), Kosmic Racing Team 20 ronden
2. Nicklas Nielsen (Den.), Tony Kart Racing Team + 3,191 sec.
3. Martijn van Leeuwen (Ned.), CRG Keijzer Racing + 4,404 sec.
19. Richard Verschoor (Ned.), RB Racing + 22,122 sec.