Download de KNAF app

Max Verstappen wint NOC*NSF Young Talent Award 2014

noc.nsf gala

Max Verstappen is tijdens het NOS | NOC*NSF Sportgala gekozen tot ‘Talent van het Jaar’. De 17-jarige KNAF Talent First-rijder is de eerste autocoureur die deze prestigieuze algemene sportprijs in de wacht sleept. Verstappen kreeg tijdens het rechtstreeks op NPO 1 uitgezonden gala van de vakjury en Nederlandse A-sporters meer stemmen dan mountainbiker Michiel van der Heijden en roeister Ilse Paulis, beiden wereldkampioen bij de junioren.

Het Nederlandse autosporttalent kon wegens verplichtingen in Engeland niet zelf op het gala aanwezig zijn om de Young Talent Award 2014 uit handen van DJ Martin Garrix in ontvangst te nemen. Huub Dubbelman, voorzitter van de KNAF, nam de honneurs waar en bedankte de sporters en vakjury namens de familie Verstappen en zei ervan overtuigd te zijn dat het jonge talent voor veel interessante autosportmomenten zal gaan zorgen.

Verstappen verdiende zijn nominatie en uiteindelijke winst door zijn prestaties in zijn debuutseizoen in de autosport. In het FIA Europees Kampioenschap Formule 3 boekte de KNAF Talent First-piloot maar liefst tien overwinningen, meer dan welke andere rijder in deze klasse dit jaar. Uiteindelijk eindigde Verstappen op een derde plaats in dit hoog aangeschreven kampioenschap. Daarnaast wist Verstappen de Zandvoort Masters op zijn naam te schrijven. Resultaat van al deze opvallende prestaties was dat Verstappen een contract kreeg aangeboden door Scuderia Toro Rosso en in 2015 als jongste rijder ooit zijn debuut maakt op het hoogst denkbare niveau in de autosport, het Wereldkampioenschap Formule 1.