Download de KNAF app

Max Verstappen pakt EK-titel in Genk, Kremers 18e in finale

KTF-karttalent Marijn Kremers is bij de tweede ronde van het Europees Kampioenschap KZ2 in het Belgische Genk uit een veld van maar liefst 84 deelnemers als 18de geëindigd. Toch was de pas 15-jarige KNAF Talent First-rijder allerminst tevreden. "De snelheid was er gewoon niet, alleen de eerste rondjes van de finale gingen super, maar daarna zakte het tempo toch weer in", keek de ambitieuze karter uit Gemert terug. In de eveneens extreem sterk bezette KZ-klasse deed Max Verstappen weer van zich spreken door met een overtuigende overwinning tevens de Europese titel in de wacht te slepen.

De tweede ronde van het CIK-FIA Europees Kampioenschap KZ en KZ2 werd verreden op het ook voor de Nederlandse karters welbekende Belgische circuit van Genk. Bij de eerste wedstrijd in het Duitse Wackersdorf had KNAF Talent First-karttalent Marijn Kremers in de KZ2 klasse zijn snelheid getoond door in een veld van maar liefst 102 deelnemers steeds top tien tijden te scoren.

kremers ek2 genk 243x162kremers ek2 genk 01 250x167

Met hoge verwachtingen ging het 15-jarige KTF-talent dan ook naar Genk en wist in alle kwalificatieheats steeds rond een achtste plaats te finishen. Vanaf een twaalfde startplaats passeerde Kremers vervolgens in de eerste pre-finale als veertiende de finish. Daarmee plaatste het KTF-talent zich voor de finale, waarin hij vanaf een 28ste startplaats moest vertrekken. Kremers wist vervolgens in de eerste ronden veel posities goed te maken en werd uiteindelijk als 18de geklasseerd. Het ambitieuze karttalent had echter duidelijk op meer gerekend. "Zeker omdat het in Wackersdorf zo goed ging, had ik er hier meer van verwacht. In de regen ging het nog wel, maar eigenlijk waren alleen die eerste rondjes in de finale super. Geen idee waar het aan lag, maar de snelheid ontbrak gewoon", aldus Kremers over de tweede en afsluitende wedstrijd van het Europees Kampioenschap KZ2.

In de KZ-klasse was de Nederlander Max Verstappen ongenaakbaar. Na de eerste wedstrijd in Wackersdorf voerde Verstappen de titelstrijd al aan, om daar in Genk, na een snelste kwalificatietijd en een fraaie inhaalrace in de pre-finale, een overtuigende zege in de finale aan toe te voegen. Daarmee pakte het jonge talent op indrukwekkende wijze de Europese titel in de KZ-klasse.

verstappen ek2 genk 01 250x167verstappen ek2 genk 250x167

Marco du Pau, KNAF Talent First-bondscoach voor de karting: "Marijn heeft een aantal goede heats gereden, maar zoals hij zelf al concludeerde, de snelheid was er niet helemaal. Door echter netjes uit de problemen te blijven en om de schuivers van anderen heen te rijden, kon hij toch steeds veel plaatsen goedmaken en niet alleen de finale halen, maar ook daarin weer flink opklimmen. Max heeft het natuurlijk geweldig gedaan. Overal waar hij is, rijdt hij voorop. Het hele pakket mag dan wel kloppen, maar dan moet je het nog wel afmaken, en dat doet hij iedere keer weer. Petje af!"