Download de KNAF app

Max Verstappen ook op Imola nauwelijks te stuiten

Max Verstappen was op Imola opnieuw de smaakmaker van het FIA Europees Kampioenschap Formule 3. Met spectaculaire inhaalacties wist de net 17 jaar geworden KNAF Talent First-rijder in de tweede race van het weekend vanaf een elfde startplaats de tweede positie te veroveren. In de laatste wedstrijd van de tiende ronde van het kampioenschap toonde de rijder van Van Amersfoort Racing zijn pure snelheid door van het veld weg te rijden en met grote overmacht de winst voor zich op te eisen. Daarmee was alweer zijn negende overwinning in het FIA EK Formule 3 een feit. "Ik ben heel erg blij met deze winst, dit was het best mogelijke resultaat", aldus een tevreden Max Verstappen, die in het kampioenschap nog altijd de tweede positie bezet.

Magistraal, weergaloos, indrukwekkend, fenomenaal; het waren weer allemaal superlatieven die bij de kenners over de lippen kwamen als omschrijving voor het optreden van Max Verstappen tijdens de tiende ronde van het FIA Europees Kampioenschap Formule 3 op het Italiaanse circuit van Imola. Door zijn motorwissel bij de vorige race werd de Van Amersfoort Racing-piloot tien plaatsen op de grid teruggezet en moest daardoor de eerste wedstrijd op Imola vanaf een vijftiende startplaats vertrekken. Een indrukwekkende inhaalrace werd echter niet beloond met een mooi eindresultaat, want na enkele incidenten moest Verstappen voortijdig de pits opzoeken. Dat het met de snelheid goed zat, was wel duidelijk en dat werd nog eens extra onderstreept toen de net 17 jaar geworden KNAF Talent First-rijder voor race twee en drie de poleposition voor zich opeiste. Door de gridstraf werd dit voor race twee een elfde plaats, maar opnieuw begon Verstappen aan een weergaloze opmars, passeerde zijn tegenstanders met fraaie uitremacties binnendoor en buitenom, om in de laatste meters zelfs nog de tweede positie voor zich op te eisen. Een indrukwekkende prestatie in een klasse en op een circuit waarvan gezegd wordt dat passeren moeilijk is.

persbericht ktf verstappen a 500x333

In de derde en laatste race mocht Verstappen dan wel zijn eerlijk verdiende eerste plaats op de startopstelling innemen. Een mindere start wierp de KTF-rijder echter terug naar plaats twee. Met opnieuw een fraaie inhaalactie pakte Verstappen echter de leiding en reed vervolgens bij het veld weg om met grote overmacht de wedstrijd op zijn naam te schrijven. Zelfs een safetycar-situatie kon daar geen verandering in brengen. Verstappen scoorde daarmee alweer zijn negende overwinning in het FIA EK Formule 3 en handhaafde zich, met nog één raceweekend te gaan, op de tweede positie in de tussenstand van het kampioenschap.

persbericht ktf verstappen c 500x333

"Ik ben heel erg blij met deze winst. Dit was het best mogelijke resultaat. Het doel was om na dit weekend de tweede plek in het kampioenschap te behouden en ondanks dat ik twee keer door een gridstraf buiten de top tien heb moeten starten, is dat gelukt. Dus ik ben zeker tevreden. De snelheid zat er echt heel goed in", aldus Verstappen. Volgende week staat het laatste raceweekend van het FIA EK Formule 3 op het programma en over zijn bedoelingen is Verstappen duidelijk: "Daar ga ik ervoor om alle drie de wedstrijden te winnen."

persbericht ktf verstappen w 500x333