Download de KNAF app

Max Verstappen magistraal naar Zandvoort Masters-titel

Max Verstappen heeft op Circuit Park Zandvoort de Zandvoort Masters volledig gedomineerd. Vanaf poleposition pakte de pas 16-jarige KNAF Talent First-rijder meteen de kop om vervolgens weg te rijden bij de concurrentie en met een voorsprong van ruim zes seconden als eerste onder de zwart-wit geblokte vlag door te rijden. Voor het oog van bijna 15.000 enthousiaste fans schreef het KTF-talent geschiedenis door 21 jaar na de Masters-overwinning van zijn vader Jos Verstappen, de 24ste editie van deze prestigieuze Formule 3-wedstrijd op zijn naam te schrijven. "Dit voelt heel goed. De snelheid was gedurende de race goed en als je dan met zoveel enthousiaste fans op de tribune als eerste de finish passeert, is dat heel speciaal", aldus de meer dan tevreden Verstappen.

De Zandvoort Masters, die niet meetelt voor een kampioenschap, was het eerste optreden van de 16-jarige Max Verstappen op Circuit Park Zandvoort. Toch was dat voor de KNAF Talent First-rijder die de laatste zes wedstrijden van het FIA Europees Kampioenschap Formule 3 op zijn naam schreef, maar op Zandvoort niet voor zijn vaste team uitkwam, geen beletsel om meteen zijn bedoelingen duidelijk te maken: 21 jaar na de overwinning van zijn vader Jos Verstappen opnieuw de naam Verstappen op de erelijst van deze prestigieuze Formule 3-wedstrijd laten bijschrijven!
140704fvef4154 500x333
In de kwalificatie zette Verstappen in de slotfase de concurrentie op ruime achterstand door met een verschil van zestiende van een seconde de poleposition voor zich op te eisen. "De eerste ronden waren niet perfect, maar na de stop waarin we enkele aanpassingen deden, had ik met nieuwe banden een hele goede run", aldus de opgetogen Verstappen. De race verliep voor het eenmalig voor Team Motopark uitkomende KTF-talent minstens zo goed. Bij de start nam Verstappen meteen de kop, bouwde in de eerste ronde een seconde voorsprong op en lag al snel vier seconden voor. In de 25 ronden durende race consolideerde het Nederlandse talent vervolgens zijn voorsprong, om uiteindelijk met een verschil van ruim zes seconden onbedreigd als winnaar de finish te passeren. "Ik voelde geen druk, je moet doen wat je moet doen. Omdat ik in de training geen proefstart had kunnen maken, was mijn start niet optimaal, maar ook niet slecht want ik verloor geen plek. Voor de Tarzanbocht remde ik later dan de rest en had de kop. In het begin wilde ik een gaatje slaan en dat lukte. Daarna heb ik geprobeerd de banden te sparen. Ik wil zowel Volkswagen als Motopark hartelijk bedanken. Ze hebben uitstekend werk geleverd", aldus de tevreden winnaar, die daarmee op Circuit Park Zandvoort in de voetsporen van zijn vader trad en nu de jongste winnaar van de Zandvoort Masters is ooit.
140706fvef3272 500x333
Gerard Grouve, KNAF Talent First-bondscoach voor de autorensport: "Max heeft ontzettend sterk en verstandig gereden. Meteen een voorsprong pakken en vervolgens je banden sparen, mocht het later in de race nog nodig zijn om echt te moeten pushen. Uiteindelijk was dat laatste zelfs niet meer nodig. Klasse gedaan!"