Download de KNAF app

Max Verstappen imponeert met winst en inhaalrace op Nürburgring

Persbericht KTF Verstappen NbRing 03Max Verstappen heeft op de Nürburgring tijdens de negende ronde van het FIA Europees Kampioenschap Formule 3 opnieuw zijn veelzijdige talenten op meesterlijke wijze getoond. Onder uiterst lastige omstandigheden wist de 16-jarige KNAF Talent First-rijder de eerste wedstrijd op zijn naam te schrijven. Ook in race twee leek de winst zeker, totdat kort voor het einde de motor van zijn Dallara het begaf en Verstappen moest opgeven. Het KTF-talent zette zich snel over de teleurstelling heen en in een fenomenale inhaalrace, waarin hij als twaalfde van start moest gaan, pakte Verstappen in de afsluitende wedstrijd een prachtige derde plaats. "We hebben met Van Amersfoort Racing een geweldige snelheid laten zien. Super", aldus een na zijn derde race terecht zeer blije Max Verstappen.

Max Verstappen maakte tijdens de negende ronde van het FIA Europees Kampioenschap Formule 3 duidelijk dat hij zich niet had laten afleiden door alle publiciteit rond zijn toetreden tot het Red Bull Junior Team. In het onlosmakelijk bij de Nürburgring horende wisselvallige weer toonde de 16-jarige KNAF Talent First-rijder in de drie races onder alle omstandigheden en in alle situaties zijn snelheid.
Persbericht KTF Verstappen NbRing 02
Zo pakte Verstappen in de kwalificatie voor race één in natte omstandigheden op meer dan overtuigende wijze de poleposition. In de race hield de Van Amersfoort Racing-rijder op de opdrogende baan het hoofd koel en reed onder deze lastige omstandigheden foutloos naar de overwinning, alweer zijn achtste in zijn debuutseizoen in het FIA EK Formule 3. Ook race twee leek een prooi van het pas 16-jarige Nederlandse talent te gaan worden. Als tweede gestart nam Verstappen direct de leiding om vervolgens op de droge baan zijn concurrenten op afstand te houden. Met nog slechts een paar ronden te gaan, gaf zijn motor echter de geest en moest Verstappen zijn Dallara de pits in sturen. "Zonder problemen had ik de race netjes op de eerste plek uit kunnen rijden. Dit is echt flink balen! Heel teleurstellend", aldus de eerste reactie van de KTF-rijder na afloop.
Persbericht KTF Verstappen NbRing 01
Een motorwissel betekent reglementair tien plaatsen 'straf' op de startopstelling van de volgende drie races en dus moest Verstappen zijn kansrijke tweede startplaats inleveren voor een uitzichtloze twaalfde. De KTF-rijder toonde echter zijn veerkracht en uitzonderlijke talent door na de eerste ronde als vijfde door te komen en uiteindelijk na een fraaie strijd als derde de finish te passeren. "Ik had nooit verwacht van de twaalfde plek naar het podium te kunnen rijden. Hier ben ik super blij mee. We hebben met Van Amersfoort Racing een geweldige snelheid laten zien", aldus Verstappen, die daarmee het Duitse weekend uitstekend afsloot.


Gerard Grouve, KNAF Talent First-bondscoach voor de autorensport: "Max heeft fantastisch gereden en duidelijk laten zien waarom hij is gekozen voor het Red Bull Junior Team. Ik geloof niet dat er iemand dit jaar in een Formule3-race meer plaatsen heeft goedgemaakt dan Max."