Download de KNAF app

Max Verstappen geëerd op FIA autosport gala in Parijs

Max Verstappen is begin december tijdens het jaarlijkse FIA autosport gala geëerd als CIK-FIA Wereldkampioen KZ 2013. In Parijs mocht het Nederlandse karttalent een fraaie trofee in ontvangst nemen en stond daarmee op het podium met onder andere wereldkampioen Formule 1 Sebastian Vettel en wereldkampioen rally Sébastien Ogier.

Het is een vaste traditie dat de FIA aan het einde van het seizoen haar wereldkampioenen uitgebreid in het zonnetje zet tijdens een officieel gala. Na Monaco, New Delhi en Istanbul was in december 2013 Parijs de locatie van deze plechtige gebeurtenis. Een kleine dertig FIA wereldkampioenen mochten daarbij het podium betreden en een bij hun titel behorende prijs in ontvangst nemen. Van GT3 tot GT1, van WTCC tot WEC en van WRC tot Formule 1, alle grote namen passeerden de revue.

Max Verstappen was een van de rijders die het podium mocht beklimmen en het applaus in ontvangst nemen. Als CIK-FIA Wereldkampioen KZ viel het 16-jarige Nederlandse karttalent deze unieke eer te beurt. Onder toeziend oog van alle grote Formule 1-teambazen, gearriveerde sterren als Sébastien Ogier en Sebastian Vettel en mannen als Jean Todt en Bernie Ecclestone, kreeg Max Verstappen zijn fraaie trofee overhandigd.

max verstappen fia gala 450x300

Max Verstappen FIA Gala
Het FIA autosport gala was de afsluiting van een voor Max Verstappen ongekend succesvol kartseizoen. Want naast de CIK-FIA Wereldtitel in de KZ-klasse werd de 16-jarige Nederlander ook nog CIK-FIA Europees kampioen in de klassen KZ en KF en eindigde in het CIK-FIA Wereldkampioenschap KF op een derde plaats, na de eerste wedstrijd met grote overmacht op zijn naam te hebben geschreven. Al met al een in de kartgeschiedenis nog niet eerder vertoonde prestatie. Andere titels die Max Verstappen in 2013 veroverde waren de WSK Euro Series KZ1, WSK Master Series KZ2 en de Winter Cup KF2.

In 2014 is het vizier van Max Verstappen gericht op zijn debuut in de autorensport. Inmiddels hebben er al de nodige testritten plaatsgevonden, waarbij de jonge Nederlander aantoonde ook in formulewagens uitstekend uit de voeten te kunnen. Binnenkort wordt bekend in welke klasse en voor welk team Max Verstappen in 2014 zijn autorensportdebuut maakt.