Download de KNAF app

Max Verstappen domineert met drie zeges op de Norisring

Max Verstappen heeft op de Norisring alle drie de wedstrijden van het FIA Europees Kampioenschap Formule 3 op meer dan overtuigende wijze op zijn naam geschreven. Op het Duitse stratencircuit liet de 16-jarige KNAF Talent First-rijder zich door niets en niemand van de wijs brengen en heeft nu inclusief zijn drie zeges van Spa-Francorchamps de laatste zes wedstrijden in winst omgezet, een nog niet eerder vertoonde prestatie in de historie van het FIA EK. "De auto was dankzij het perfecte werk van het Van Amersfoort Racing-team het hele weekend prima in orde, daar ben ik erg blij mee", liet Verstappen zijn team in de eer delen.

persbericht ktf verstappen 02 500x333
Zelfs meerdere safetycar-situaties, herstarts en een onderbreking wegens regen konden Max Verstappen tijdens de zesde ronde van het FIA Europees Kampioenschap Formule 3 op de Duitse Norisring niet uit zijn evenwicht brengen. Tot drie keer toe wist de 16-jarige KNAF Talent First-rijder de overwinning op meer dan overtuigende wijze veilig te stellen. Met zijn zeges trad Max niet alleen in de voetsporen van zijn vader Jos, die 21 jaar geleden op de Norisring twee opeenvolgende races in het Duitse Formule 3 kampioenschap wist te winnen, maar overtrof deze prestatie zelfs nog. In de laatste zes wedstrijden is de Van Amersoort Racing-piloot nu ongeslagen gebleven en daarmee opgeklommen naar de tweede plaats in het kampioenschap.
persbericht ktf verstappen podium 500x333
In de eerste race op zaterdag moest de als derde gestarte Verstappen eerst twee plaatsen prijsgeven, maar wist vervolgens zijn concurrenten probleemloos te passeren en de overwinning voor zich op te eisen. "Ik kwam een beetje klem te zitten voor de eerste bocht en wilde niks kapot rijden. Je kunt beter uit de problemen blijven. Daarna kon ik de rijders voor me één voor één inhalen", analyseerde Verstappen zijn inhaalrace. In de kwalificatie voor race twee en drie toonde het 16-jarige talent opnieuw zijn klasse door voor beide races de poleposition voor zich op te eisen. De tweede race kende opnieuw meerdere safetycar-situaties en werd zelfs even stilgelegd wegens regen. Maar Verstappen, die bij de start meteen de leiding had genomen, was onder alle omstandigheden de snelste rijder op de baan, liet zich ook bij de herstarts niet verrassen en pakte met een voorsprong van meer dan acht seconden de winst. Ook in race drie was de KNAF Talent First-rijder ongenaakbaar en reed zo voor de zesde keer op rij als eerste onder de zwart-wit geblokte vlag door. "Ik ben zeker super tevreden. Het voelt allemaal enorm goed en daar ben ik erg blij mee. Je gaat ergens heen om te kunnen winnen en dat is precies wat we hebben kunnen doen hier", aldus Verstappen na zijn zegereeks. De Van Amersfoort Racing-rijder heeft nu in zijn eerste autorensportseizoen al zeven wedstrijden gewonnen, meer dan de aanvoerder in de tussenstand van het kampioenschap.
Persbericht _KTF_Verstappen _podium

Gerard Grouve, KNAF Talent First-bondscoach voor de autorensport: "Max rijdt niet alleen snel maar ook zo ontzettend constant. Ieder rondje is nagenoeg gelijk en als vervolgens een concurrent een foutje maakt, slaat hij een gat en is meteen buiten bereik. Hij heeft net als op Spa ook hier weer buitengewoon goed gereden."