Download de KNAF app

Martijn van Leeuwen naar Birel ART

van leeuwen 02
Met trots presenteert Birel Art Martijn van Leeuwen als nieuwe rijder voor het seizoen 2016 in de nieuwe OK (KF) klasse en de KZ2. De Nederlandse rijder, geboren in 1998, finishte dit jaar in La Conca (Italie) in de top 8 van het CIK-FIA World KF Championship. Van Leeuwen viel ook op in het 2013 CIK-FIA European KFJ Championship door als derde overall te finishen. Daarnaast werd hij dit jaar tweede in het DKM kampioenschap, na in 2013 en 2014 de titel gewonnen te hebben.

Martijn van Leeuwen: "Birel ART is een heel professioneel team en ik kijk er naar uit om samen te werken met de Birel ART familie en hun engineers en technici. Het zal een interessante uitdaging worden, omdat er volgend jaar verschillende technische veranderingen doorgevoerd gaan worden in de KF klasse, te beginnen met de nieuwe OK motor. Ik weet dat het niet makkelijk gaat worden, maar ik ben erg optimistisch en vertrouw erop dat we samen goede resultaten gaan neerzetten".

Ronni Sala, President: " Ik ben blij om een snelle en ervaren rijder zoals Martijn bij het team te mogen verwelkomen. Ik denk dat hij enorm zal bijdragen om de doelen die we in 2016 hebben te verwezelijken."

Gianluca Beggio, General Manager: "Gedurende het gehele seizoen hebben we meerdere rijders goed in de gaten gehouden en we hebben uiteindelijk voor van Leewen gekozen vanwege zijn snelheid, talent en resultaten. We zien in hem een nieuwe potentiele uitblinker volgend jaar. Martijn zal onze eerste rijder zijn in de KZ2 en in de nieuwe OK klasse. Dankzij zijn ervaring weet ik zeker dat hij een enorme aanvulling voor het team zal zijn, in zowel de chassis ontwikkeling en in de wedstrijdresultaten."