Download de KNAF app

Marijn Kremers 4e in CIK-FIA Karting Academy

Op het 1.699 meter lange, zo'n 40 km zuidelijk van Napels gelegen circuit van Sarno verliep het weekeinde voor de beide KNAF Talenten goed, oordeelde KNAF karting coach Willemjan Keizer: "Marijn heeft echt goed gereden onder de moeilijke omstandigheden; vooral op de finale dag met natte baan in de ochtend en opdrogende baan in de middag was het een beetje een gok met de banden. En ook Jordy kwam dit keer beter uit de verf."

KNAF Talent First rijder Marijn Kremers toonde zich ook dit keer weer het hele weekeinde snel: "Vorige week heeft hij hier volop getraind," aldus Keizer. "En hij heeft in de series ook verstandiger gereden, meer met zijn hoofd erbij. En dat bracht ook betere klasseringen met zich mee." In Race 1 op zondag startte Kremers als 6e, maar wist na een sterk gereden race als eerste te finishen. Daardoor startte hij in Race 2 vanaf pole position. "Maar dat valt niet mee; want met de rollende start moet de pole sitter tussen de 30 en 50 km/uur rijden, maar in de Academy karts zit geen snelheidsmeter…. Helaas ging Marijn iets te snel van start en dat werd na de wedstrijd bestraft," aldus Keizer. In die finale race eindigde Kremers als derde, maar werd hij door zijn tijdstraf als vierde geklasseerd. Toch is er alle reden om tevreden te zijn over de resultaten die Kremers dit seizoen heeft geboekt. Maar ook Jordy Bens was goed bezig. Hij had iets meer wedstrijdritme dan bij de vorige race in Frankrijk en dat betaalde zich uit in de series (twee keer een vierde plaats). Met meer KF3 evaring zou ook Jordy betere resultaten moeten kunnen boeken, is de mening van de KNAF coach. Nu reikte Bens niet verder dan de 19e plaats in de finale.

In het WK Under 18 deden ook twee KNAF talenten mee. Dave Blom, die vorige week nog een race in Spanje op zijn naam schreef, nam in de finaleveen gokje door vanaf de negende plaats op slicks te starten op de opdrogende baan. Maar de baan droogde minder snel op dan verwacht en daardoor viel het KNAF talent terug naar de 14e plaats. Maar in de slotfase wist hij op zijn slicks wel de snelste rondetijd te noteren! Joël Affolter wist zich helaas niet te kwalificeren voor de finalerace, maar behaalde in de B-finale een keurige 4e plaats.