Download de KNAF app

Leo van der Eijk KNAF Talent First 2012 en rijder Deltion Rallyteam

Na een intensieve tweedaagse rallytraining op en om Circuitpark Zandvoort, mag Leo van der Eijk zich KNAF Talent First Rally 2012 noemen én rijder van het Deltion Rallyteam. Hiermee komt er een einde aan een twee maanden durende zoektocht waarbij honderd kandidaten de revue passeerden. Nummer twee Mats van den Brand blijft onderdeel uitmaken van het KNAF Talent First-programma.

Leo van der Eijk
Met de winst in het KNAF Talent First programma breekt er een drukke maand aan voor de 20-jarige Leo van der Eijk uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Voordat hij op 7 juli zijn debuut in de rallysport zal maken tijdens de R Sport-Cars Short Rally, staan er nog een aantal belangrijke tentamens op het programma voor zijn studie Werktuigbouwkunde aan de TU Delft. En niet geheel onbelangrijk zal hij een geschikte navigator moeten vinden. Ondanks de goede klik met navigator Hans van Goor tijdens de rallytraining, zal die op 7 juli gewoon weer naast Kevin Kooijman plaatsnemen in de Nissan 350Z.

20jun12-196 399x257

Rallytraining
Tijdens de rallytraining navigeerde Hans van Goor de twee jonge talenten door de Zandvoortse duinen en leerde hen notes schrijven. Kevin Abbring en Hans Weijs Jr., beide via het KNAF Talent First programma uitgegroeid tot fabriekscoureurs bij Volkswagen Motorsport, lieten Leo en Mats hun grenzen verleggen op gravel en asfalt, maar bovenal heel veel kilometers maken. De eveneens aanwezige bondscoach Eric Noort vertelde hierover: "Het is leuk om te zien dat Kevin en Hans tijdens deze training het maximale uit deze jongens weten te halen. We hadden hoge verwachtingen voorafgaand aan de training, maar Mats en Leo wisten het beide waar te maken."

20jun12-113 400x266

Kevin Abbring concludeerde na afloop: "Mats en Leo hebben laten zien over ontzettend veel kwaliteiten te beschikken en ik denk dat KNAF Talent First weer twee talenten heeft waar ze trots op kan zijn."

Woorden waar Bondscoach Eric Noort zich tijdens de bekendmaking van de einduitslag bij aansloot: "Helaas is er slechts één stoeltje beschikbaar in de Chevrolet Kalos van het Deltion college, want beide rijders verdienen het. Na twee intensieve dagen is de conclusie dat over alle onderdelen samen, Leo net iets beter presteerde dan Mats en daarmee de terecht winnaar is. Het Deltion College krijgt in Leo van der Eijk naast een zeer talentvolle en complete rallyrijder ook een ware ambassadeur voor de school. "

20jun12-148 400x272

Leo van der Eijk zal dit seizoen namens het Deltion College en KNAF Talent First uitkomen in de R Sport-Cars Short Rally, Amsterdam Short Rally, Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally, Land van Altena Rally en de Euregio Rally. Daarnaast zal hij samen met Mats binnen het KNAF Talent First programma diverse fysieke, mentale en mediatrainingen volgen.

20jun12-347 400x268