Download de KNAF app

KTF-talent Richard Verschoor sluit Spaans F4 kampioenschap af in stijl met drie keer winst in Jerez

SpaansF4 Jerez.01
KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor heeft in Jerez opnieuw indruk gemaakt door ook de laatste drie wedstrijden van het Spaans Formule 4 kampioenschap met grote overmacht op zijn naam te schrijven. Zoals eigenlijk al het hele seizoen was de 15-jarige KTF Red Bull Junior een klasse apart en declasseerde de concurrentie. De MP Motorsport-rijder, die twee weken geleden de titel voortijdig veiligstelde, bracht met zijn drie zeges zijn totaal aantal Spaanse overwinningen op zeventien uit twintig wedstrijden. KNAF Academy-pupil Danny Kroes eindigde in de tweede race op plaats zes en passeerde in de laatste race als achtste de finish.

Ook in de zevende en afsluitende ronde van het Spaans Formule 4 kampioenschap stond er geen maat op KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor. Omdat vanwege het overschrijden van de track limits zijn snelste tijd werd geschrapt, moest Verschoor de eerste race op Jerez vanaf de vijfde startplaats beginnen. In de openingsronde had de 15-jarige KTF Red Bull Junior al de derde plaats te pakken om in de vierde ronde resoluut de kop te nemen en die ook niet meer af te staan. In de tweede wedstrijd declasseerde Verschoor zijn concurrenten tot figuranten door vanaf poleposition de leiding te nemen, per ronde meer dan 0,7 seconden weg te lopen en na twaalf ronden met een voorsprong van 11,2 seconden de finish te passeren. De MP Motorsport-coureur wist als enige zijn rondetijden onder de 1:46 te houden, terwijl zijn snelste raceronde maar liefst 0,8 seconden sneller was dan die van de nummer twee.

SpaansF4 Jerez.02
Verschoor had duidelijk de smaak te pakken, want ook in de kwalificatie voor race drie was de KTF Red Bull Junior 0,6 seconden sneller dan de concurrentie. Vervolgens leek de afsluitende wedstrijd van het seizoen een kopie van de tweede race. Vanaf poleposition sloeg Verschoor al snel een gat, noteerde opnieuw met afstand de snelste raceronde, om na 16 ronden met een voorsprong van tien seconden als winnaar te worden afgevlagd. "Een super goed weekend weer. In de eerste race was het wel leuk om wat mensen in te moeten halen, terwijl ik in race twee afstand kon nemen doordat ze achter me in gevecht raakten. In de laatste race was het tempo gewoon ontzettend goed, en ook nog heel constant. Uiteraard ook weer veel dank aan het team van MP Motorsport, dat de auto weer uitstekend voor elkaar had", blikte Verschoor op zijn laatste Spaanse F4-weekend terug.

SpaansF4 Jerez.04
Verschoor boekte met zijn drie zeges al zijn vijfde hattrick in het Spaans F4 kampioenschap en bracht zijn totaal in deze titelstrijd op het recordaantal van 17 overwinningen uit 20 races. In twee wedstrijden mocht de MP Motorsport-rijder op de tweede plaats van het podium plaatsnemen, terwijl hij één keer de finish niet zag. Samen met de elf zeges die Verschoor boekte in het SMP F4 NEZ kampioenschap, bracht dit zijn totaal op maar liefst 28 overwinningen en de titel in zowel het Spaans F4 als SMP F4 NEZ kampioenschap.

SpaansF4 Jerez.06
KNAF Academy-pupil Danny Kroes zag de snelheid die hij in Jerez toonde maar mager beloond. In de eerste wedstrijd leek de 16-jarige Nederlander op weg naar een vijfde plaats, toen een aanrijding een voortijdig einde maakte aan zijn race. In de tweede wedstrijd behoorde Kroes wat rondetijden betreft opnieuw tot de top drie van het veld en zag zijn inhaalrace stranden op plaats zes, op slechts een fractie van een seconde van positie vijf. In de derde race passeerde de KNAF Academy-pupil als achtste de finish.
SpaansF4 Jerez.05
SpaansF4 Jerez.03


Foto's: Dutch Photo Agency