Download de KNAF app

KTF-talent Richard Verschoor op podium en klassementsleider bij debuut in Toyota Racing Series

verschoor ruapuna.02
KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor is de Castrol Toyota Racing Series uitstekend begonnen. Bij zijn debuut in deze Nieuw-Zeelandse wedstrijdserie pakte de 16-jarige KTF Red Bull Junior op Ruapuna Park met een derde plaats in race één direct zijn eerste podium, werd in de tweede wedstrijd als tweede geklasseerd, om het openingsweekend af te sluiten met een vierde positie in race drie. Door zijn constante scores is Verschoor na de eerste ronde de leider in de tussenstand van de Toyota Racing Series. "De eerste en derde race waren goed, maar de kwalificatie had iets beter gekund", aldus de kritische lijstaanvoerder.

Foto's: Bruce Jenkins

Als voorbereiding op zijn tweede Europese seizoen in de autorensport en om in korte tijd veel ervaring op te doen, neemt KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor deze winter deel aan de in Nieuw-Zeeland te verrijden Castrol Toyota Racing Series. Dit weekend stond op Ruapuna Park, bij Christchurch, de eerste ronde van dit hoog aangeschreven kampioenschap op het programma. Per ronde worden drie wedstrijden verreden. In de eerste kwalificatie zette Verschoor, met zijn net 16 jaar de jongste deelnemer in het uit twintig aanstormende talenten bestaande veld, de vierde tijd op de klokken. Geheel tevreden was de KTF Red Bull Junior echter niet en dat het sneller kon, bewees Verschoor in de eerste race. Direct na de start had de inwoner van Benschop de derde plaats te pakken, zette in de wedstrijd de snelste raceronde op de klokken en eindigde zo bij zijn debuut in de Toyota Racing Series direct op het podium. "De start had nog iets beter gekund, maar ik kon daarna wel het gaatje naar de nummers één en twee dichtrijden. Bij de herstart vanachter de safetycar had ik eigenlijk de tweede plek moeten pakken, maar alles bij elkaar was het een goede race en met een derde plaats ben ik tevreden", blikte Verschoor op zijn debuutrace terug.

verschoor ruapuna.01
In de tweede race moest Verschoor opnieuw vanaf de vierde plaats vertrekken en passeerde uiteindelijk ook op die positie de finish. Omdat twee rijders die voor hem waren geëindigd werden bestraft voor een valse start en te agressief verdedigen, werd de voor Giles Motorsport uitkomende Nederlander als tweede geklasseerd. De derde en afsluitende wedstrijd moest Verschoor vanaf plek zes beginnen. Met een uitstekende openingsronde en een geslaagde inhaalactie lag Verschoor bij de tweede doorkomst al op plek drie en leek die positie ook tot de finish te kunnen behouden. In de slotfase zat de Nederlander bij de herstart vanachter de safetycar echter klem en werd gepasseerd, waardoor hij als vierde eindigde. "Het was een goede race met een sterke inhaalactie. Helaas was de tijd te kort om de derde plaats weer terug te pakken", aldus Verschoor over de afsluitende race.

verschoor ruapuna.04
Door zijn constante scores is Verschoor na het openingsweekend de trotse aanvoerder van het tussenklassement van de Castrol Toyota Racing Series. "Met nog vier ronden te gaan en slechts drie punten voorsprong op de nummer twee zegt dat nog niet zoveel. Het is een sterk bezet kampioenschap en er kan dus nog van alles gebeuren", aldus een realistische Verschoor. "Ik heb zelf nog een paar foutjes gemaakt, waarbij met name de kwalificatie beter had gekund. Ik was iets teveel aan het pushen. Zeker voor race één was een poleposition haalbaar geweest." De Toyota Racing Series wordt volgende week voortgezet op Teretonga Park Raceway. Ook dan staan er weer drie wedstrijden op het programma.
verschoor ruapuna.03

verschoor ruapuna.05
verschoor ruapuna.06