Download de KNAF app

KTF-talent Richard Verschoor kan Spaanse F4-titel na Barcelona bijna niet meer ontgaan

barcelona 00
KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor heeft zich in Barcelona nagenoeg verzekerd van de titel in het Spaans Formule 4 kampioenschap. Na een overwinning in de eerste race, dacht de 15-jarige KTF Red Bull Junior aan een tweede plaats in race twee voldoende te hebben om de titel veilig te stellen. Achteraf bleek er echter in de tussenstanden een fout te zitten waardoor Verschoor met zijn 129 punten voorsprong nog één punt tekort komt om de titel officieel in bezit te krijgen. Drie weken geleden eiste Verschoor al de titel voor zich op in het SMP F4 NEZ kampioenschap. "Twee titels, bijna althans, en zoveel zeges, daar had ik voor aanvang van dit seizoen niet van durven dromen. Het is super gegaan", aldus een dolblije Verschoor.

De vijfde ronde van het Spaans Formule 4 kampioenschap werd verreden op het fraaie Circuit de Barcelona-Catalunya. Op het Spaanse Grand Prix circuit stonden twee wedstrijden op het programma en in een sterk gereden kwalificatie veroverde KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor voor beide races de poleposition. "De snelheid was constant en ik kon tot meerdere goede kwalificatieronden komen", aldus de 15-jarige KTF Red Bull Junior.

barcelona 01
Vanaf poleposition nam Verschoor bij de start van de eerste race direct de kop om die ook geen moment meer af te staan. De MP Motorsport-rijder declasseerde de concurrentie en passeerde na vijftien ronden de finish met een voorsprong van meer dan 15 seconden op nummer twee, de Fin Tuomas Tujula. Voor de KTF Red Bull Junior was het zijn tiende opeenvolgende zege in het Spaans F4 kampioenschap. "Het ging allemaal erg makkelijk. Ik ben ondanks de voorsprong blijven pushen, al is 15 seconden echt wel veel", keek Verschoor tevreden op zijn eerste race terug.

barcelona 02
Aangezien de concurrentie het Verschoor niet echt lastig kon maken, deed de 15-jarige Nederlander het maar zelf. "Van weer een wedstrijd met ruime voorsprong winnen, leer je niets. Van een inhaalrace des te meer, en dus besloten we de auto in de opwarmronde af te laten slaan, zodat ik vanaf de laatste startplaats moest beginnen. De start was uitstekend en na de eerste ronde lag ik al vierde. Vervolgens moest ik het gat naar de nummer drie en daarna de nummer twee, dichtrijden. Eenmaal op de tweede plek was de afstand naar de leider ruim drie seconden, en dat was met nog maar een paar ronden te gaan, net teveel. Aangezien de tweede plaats voldoende was voor de titel, althans dat dacht ik, heb ik ook niet meer gepusht", aldus de KTF-rijder. Bij zijn inhaalrace zette Verschoor, net als in race één, opnieuw de snelste raceronde op de klokken. Met de Spanjaard Xavier Lloveras op één, Verschoor op twee en de Venezolaan Sebastian Fernandez op drie, scoorde het Nederlandse MP Motorsport in de tweede wedstrijd een prachtige 1-2-3.

barcelona 03
Mocht Verschoor in de komende zes wedstrijden geen punt meer scoren, dan nog moet de Rus Alexander Vartanyan alle zes races winnen om Verschoor nog van de titel in het Spaans F4 kampioenschap af te houden. Precies drie weken geleden sleepte Verschoor, nota bene bezig aan zijn debuutjaar in de autorensport, al de titel in de wacht in het SMP F4 NEZ (Noord-Europese zone) kampioenschap. "Vooraf had ik dit natuurlijk nooit kunnen bedenken. Maar na een paar races ging het steeds beter lopen. Met twee titels, al is er één dan nog officieus, en zoveel overwinningen, ben ik echt heel blij", aldus de inwoner van Benschop, terugblikkend op een meer dan uitstekend seizoen, dat nog niet eens ten einde is.

barcelona 04