Download de KNAF app

KTF-talent Richard Verschoor blijft met derde hattrick Spaans F4 kampioenschap domineren

richard verschoor 01
KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor heeft in Valencia opnieuw alle drie de races in het Spaans Formule 4 kampioenschap op meer dan overtuigende wijze op zijn naam geschreven. Voor de 15-jarige KTF Red Bull Junior was het al zijn derde hattrick op rij in de Spaanse F4 titelstrijd. Met twee polepositions en drie snelste raceronden onderstreepte Verschoor zijn snelheid en dominantie. "Een uitstekend weekend, zowel voor wat betreft de resultaten als het kampioenschap", kon Verschoor dan ook tevreden vaststellen. KNAF Academy-pupil Danny Kroes reed drie sterke inhaalraces die de 16-jarige Nederlander een vijfde respectievelijk zesde plaats opleverden.

Na een lange zomerstop was het Circuit Valencia Ricardo Tormo het strijdtoneel voor de vierde ronde van het Spaans Formule 4 kampioenschap. Met de titel in het SMP F4 NEZ kampioenschap al op zak, was KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor er veel aan gelegen om zijn dominante optreden in het eerste deel van het Spaanse seizoen in Valencia een passend vervolg te geven. De 15-jarige KTF Red Bull Junior slaagde daar op meer dan overtuigende wijze in.

richard verschoor 03
In de eerste kwalificatie zette Verschoor de snelste tijd op de klokken, om vervolgens vanaf poleposition in de eerste wedstrijd direct de leiding te pakken en die ondanks een herstart vanachter de safetycar ook niet meer af te staan. In de tweede wedstrijd nam de MP Motorsport-rijder vanaf de eerste startplaats in de openingsronde al meer dan een seconde afstand van de concurrentie en werd uiteindelijk met een voorsprong van vier seconden als winnaar afgevlagd. Omdat Verschoor ook in de tweede kwalificatie de snelste tijd reed, stond de 15-jarige inwoner van Benschop in de afsluitende race weer op poleposition. Voor de derde keer ging Verschoor van start tot finish aan de leiding en maakte daarmee de hattrick compleet. De KTF-rijder scoorde daarmee zijn derde clean sweep op rij in het Spaans Formule 4 kampioenschap en gaat daarin met tien overwinningen ruim aan de leiding.

podium race 1

Verschoor's Spaanse MP Motorsport-teamgenoot Xavier Lloveras legde drie keer beslag op de tweede plaats en daarmee was het succes voor het Nederlandse team in Valencia compleet. "Het team van MP Motorsport heeft uitstekend werk geleverd. We hadden de set-up van de auto vlug voor elkaar, waardoor ik vanaf het begin snel kon zijn. In de eerste race was er nog een probleempje met de remmen, waardoor het tempo niet zo hoog lag. Daarna was dat opgelost en ging het perfect. In de tweede race lukte het om direct afstand te nemen en de derde wedstrijd kon ik gecontroleerd uitrijden", blikte Verschoor terug op alweer een uiterst succesvol weekend.

danny kroes
KNAF Academy-pupil Danny Kroes maakte in Valencia zijn rentree in het Spaans F4 kampioenschap en liet zich met een derde kwalificatiepositie meteen gelden. Helaas kende de 16-jarige Nederlander koppelingsproblemen waardoor er bij de start veel plaatsen verloren gingen. Kroes toonde echter zijn vechtersmentaliteit en was in de eerste race al opgerukt naar de vierde plaats, toen zijn directe tegenstander bij het aansnijden van de bocht tegen hem aanreed. De KNAF Academy-pupil herstelde zich echter sterk door in de tweede en derde wedstrijd met fraaie inhaalraces en snelle rondetijden op te rukken naar een zesde respectievelijk vijfde plaats.
richard verschoor 02