Download de KNAF app

KTF-talent Larry ten Voorde start seizoen met dubbel podium

KNAF Talent First-autorensporttalent Larry ten Voorde is het seizoen uitstekend begonnen. In het eerste raceweekend van de Formule Renault 1.6 NEC Junior mocht de 17-jarige rijder van MB Motorsport met een tweede en een derde plaats na beide wedstrijden op het podium plaatsnemen. "Dit was vandaag het hoogst haalbare. Helaas maakte ik zelf een paar foutjes . Voor de volgende races hebben we nog wat huiswerk te doen", aldus Ten Voorde na afloop op Circuit Park Zandvoort.

Het eerste raceweekend van het Formule Renault 1.6 NEC Junior kampioenschap werd verreden tijdens de traditionele Paasraces op Circuit Park Zandvoort. Vorig jaar maakte KNAF Talent First-autorensporttalent Larry ten Voorde (Enschede) zijn debuut in deze opstapklasse voor jong formulewagentalent en scoorde aan het eind van het seizoen vier opeenvolgende podiumposities, waaronder een overwinning. Om meer ervaring op te doen blijft het pas 17-jarige talent de Formule Renault 1.6 NEC Junior dit jaar trouw. Het doel van de voor MB Motorsport uitkomende KNAF Talent First-rijder is duidelijk: de titel.

persbericht ten voorde paasraces 500x333

Ten Voorde onderstreepte deze ambitie met een uitstekend optreden op Circuit Park Zandvoort. In de kwalificatie pakte de MB Motorsport-rijder voor beide wedstrijden een tweede startpositie. In de eerste race nam het KTF-talent zelfs even brutaal de kop, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de Australische Formule Ford kampioen Anton De Pasquale. Deze rijder van Lechner Racing School schreef ook race twee op zijn naam en werd daarbij gevolgd door zijn Oostenrijkse teamgenoot Ferdinand Habsburg. Een solide race leverde Ten Voorde een keurige derde plaats op en daarmee mocht de Nederlander voor de tweede keer op één dag op het podium plaatsnemen. "Dit was voor vandaag het hoogst haalbare en dus ben ik tevreden, al ben ik minder blij met de paar foutjes die ik toch gemaakt heb. Voor de eerste race hadden we wat aan de afstelling van de auto veranderd, maar dat pakte verkeerd uit. Race twee liep beter en ik kon de aansluiting met nummer twee goed houden. Inhalen was er niet bij want de twee rijders van Lechner leken duidelijk over meer topsnelheid te beschikken. Er is dus huiswerk te doen voor de volgende races", aldus een realistische Ten Voorde, nog nat van de champagnedouche.

persbericht ten voorde paasraces podium 500x333

Gerard Grouve, KNAF Talent First-bondscoach voor de autorensport over het eerste raceweekend van Ten Voorde: "Larry heeft twee goede wedstrijden gereden, gedaan wat hij moest doen en was de snelste van de niet-Lechner auto's. Hij heeft belangrijke punten gescoord voor het kampioenschap."

De volgende races van de Formule Renault 1.6 NEC Junior titelstrijd staan op de kalender voor 31 mei en 1 juni. Dan wordt er gereden op het Grand Prix-circuit van Spa-Francorchamps.