Download de KNAF app

KTF-rallytalent Mats van den Brand bekroont WRC-debuut bij ADAC Rallye Deutschland met topklassering

Persbericht KTF vdBrand Deutschland.2
KNAF Talent First-rallytalent Mats van den Brand heeft zijn debuut in het FIA World Rally Championship opgeluisterd met een topklassering. In de zware ADAC Rallye Deutschland was Van den Brand na 326 kilometer aan klassementsproeven de tweede Ford Fiesta R2-rijder, eindigde als derde in de klasse R2 en was daarmee tevens de beste privé-rijder in zijn klasse. In de VRS Ford Fiesta R2 liet Van den Brand rijders met veel meer WRC-ervaring ruim achter zich. "Een geweldig resultaat en een super mooie ervaring", aldus een nog nagenietende Van den Brand na zijn WRC-debuut.

De ADAC Rallye Deutschland was het debuut van KNAF Talent First-rallytalent Mats van den Brand in een voor het FIA World Rally Championship meetellende wedstrijd. Op de 326 kilometer aan klassementsproeven overtuigde Van den Brand vanaf de eerste meters en reed in de Verkooijen Rally Sport Ford Fiesta R2 een uitstekende rally. Daarbij maakten de voortdurend wisselende weersomstandigheden de toch al als zware asfaltrally bekendstaande ADAC Rallye Deutschland nog moeilijker. Genavigeerd door Eddy Smeets wist Van den Brand in het veld van twintig gestarte Ford Fiesta's R2 beslag te leggen op een fraaie tweede plaats, was daarmee derde in de R2-klasse en beste privé-rijder. In het algemeen klassement was voor de VRS Fiesta R2 een 31ste plaats weggelegd. Met zijn tweede plaats in het Fiesta-klassement liet Van den Brand veel rijders achter zich die aan alle voor de Drive DMACK Fiesta Trophy meetellende WRC-wedstrijden meedoen. Het KTF-talent nomineerde zich tevens voor de Shoot-Out die door deze bandenfabrikant wordt uitgeschreven. De winnaar heeft recht op deelname aan een WRC-wedstrijd in een snelle Fiesta R5.
Persbericht KTF vdBrand Deutschland.1
Van den Brand over zijn zo geslaagde WRC-debuut: "Het was zwaar, maar we hadden ons goed voorbereid. Vooral de 42 kilometer lange proef Panzerplatte waarin je voortdurend volle bak gaat, is geweldig. Verder waren de proeven tussen de wijnranken helemaal nieuw. Je gaat zo hard over die smalle paadjes, dat er geen enkele marge is voor foutjes. De wisselende weersomstandigheden maakten het extra uitdagend, waarbij we juist op die moeilijke momenten sneller waren dan veel concurrenten. We zaten steeds in de top vijf en eindigden ook een paar keer als tweede. Een echt heel gave ervaring waarbij de auto het foutloos heeft gedaan. Ons doel vooraf was ervaring opdoen en finishen. Vervolgens hebben we dat bijgesteld naar top vijf bij de Fiesta's en top drie bij de privé-rijders. Als je dan tweede en eerste wordt, moet je gewoon tevreden zijn. Al zaten er nog wel een paar schoonheidsfoutjes in, die moeten er volgende keer uit", aldus een zelfkritische Van den Brand.
Persbericht KTF vdBrand Deutschland.3
Gerard Grouve, KNAF Talent First-bondscoach had het WRC-debuut van Van den Brand met grote tevredenheid gevolgd. "Mats heeft perfect de opdrachten uitgevoerd en fantastisch gepresteerd. Hij heeft het echt heel goed gedaan. Uit de problemen blijven is bij een WRC-rally voorwaarde voor een goede uitslag. Ook dat heeft hij uitstekend door."