Download de KNAF app

KTF-rallytalent Jim van den Heuvel in de prijzen bij Rally van Ieper

jvdheuvel ieper.03
KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel heeft in de voor de Tour European Rally meetellende extreem zware Rally van Ieper de TER Production Trophy en de FIA Benelux Trophy op zijn naam geschreven. In het algemeen klassement eindigde de 19-jarige Nederlander op een keurige 19de plaats, terwijl Van den Heuvel in het algemeen TER klassement als vijfde werd geklasseerd. “Het was af en toe vallen en opstaan, maar over het geheel genomen kenden we een goede wedstrijd met een mooi eindresultaat”, blikte de tevreden KTF-rijder terug.

KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel heeft dit seizoen als hoofddoel de Tour European Rally (TER). Afgelopen weekend stond met de Ypres Rally de tweede ronde van deze wedstrijdserie op het programma. De Rally van Ieper staat internationaal hoog aangeschreven en geldt zeker ook binnen de TER serie als belangrijkste, zwaarste en meest uitdagende van de zes wedstrijden. Met meer dan 120 deelnemers, waarvan maar liefst 36 in de snelle categorie R5, stond er in België een extreem sterk veld aan de start.

jvdheuvel ieper.02
Ter voorbereiding op de Rally van Ieper had Van den Heuvel twee weken geleden succesvol meegedaan aan de in dezelfde omgeving verreden Rally van Wervik. Deze ervaring bleek voor de door Jouri Dockx genavigeerde KTF-rijder uiterst waardevol. In de Mitsubishi Lancer Evo X van Heuvel-Motorsport zette de Nederlandse equipe nette tijden op de klokken. Naar mate de zware rally vorderde, gingen er steeds meer equipes in de fout, terwijl Van den Heuvel ervoor zorgde keurig uit de problemen te blijven. In de aanvangsfase klokte de KTF –rijder tijden die goed waren voor een 30ste tot 40ste positie in het algemeen klassement, om in de laatste tien (van de in totaal twintig) proeven steeds tijden rond de 22ste positie te noteren. In het algemeen klassement klommen Van den Heuvel en Dockx daarmee op van de 39ste positie na proef één, naar een keurige 19de plaats aan de finish. In het algemeen klassement van de Tour European Rally legde Van den Heuvel daarmee beslag op een vijfde plaats en eindigde in de TER Production Trophy zelfs als eerste! Daarbij schreef de Heuvel-Motorsport-equipe ook nog eens de FIA Benelux Trophy op zijn naam.

jvdheuvel ieper.05
“Het doel was om in ieder geval de wedstrijd uit te rijden. In de eerste proeven zijn we iets te voorzichtig geweest, maar daarna ging het steeds beter. Het was echter toch een beetje vallen en opstaan. We zijn een keer rechtdoor geschoten en een keer gespind, anders hadden we in het algemeen klassement nog een plekje hoger gestaan. Maar niemand rijdt hier een foutloze rally. We hebben ons goed gerevancheerd voor de uitvalbeurt in Roemenië, en omdat wij nu goed scoren en veel directe concurrenten juist niet, is het voor het kampioenschap ook een goede uitslag”, analyseerde Van den Heuvel zijn optreden.

jvdheuvel ieper.07
Jim van den Heuvel wordt dit jaar ondersteund door: Jumbo, Heuvel-Motorsport, Proflex, Helichem, Hankook, Stunnenberg, Rallyschild, LCD en PPG.
jvdheuvel ieper.01

jvdheuvel ieper.04