Download de KNAF app

KTF-karttalenten Richard Verschoor en Martijn van Leeuwen imponeren in tweede wedstrijd CIK-FIA Europees Kampioenschap KF


r verschoor pf int.1
KNAF Talent First-karttalent Richard Verschoor heeft tijdens de tweede wedstrijd van het CIK-FIA Europees Kampioenschap KF grote indruk gemaakt. In zijn tweede race op dit hoogste Europese niveau was de pas 14-jarige Nederlander op het Engelse PF International Kart Circuit het hele weekend de snelste rijder van het 51 deelnemers tellende veld en legde in de finale beslag op een vierde plaats. KTF-karttalent Martijn van Leeuwen vocht zich na een mindere kwalificatie terug en eindigde in de finale op een keurige zevende positie.

De tweede wedstrijd van het CIK-FIA Europees Kampioenschap KF werd verreden op het Engelse PF International Kart Circuit. In de kwalificatie baarde KNAF Talent First-karttalent Richard Verschoor al opzien door in het extreem sterke veld de snelste tijd op de klokken te zetten. Het pas 14-jarige Nederlandse karttalent wist vervolgens ook nog eens drie van de vier kwalificatieheats winnend af te sluiten en mocht daardoor, in pas zijn tweede race ooit op dit niveau, vanaf de tweede startplaats aan de préfinale beginnen. Na een wat mindere start vocht Verschoor zich terug en passeerde als tweede de finish, tevens zijn startpositie voor de finale. Opnieuw verloor het KTF-talent bij de start enkele plaatsen, maar met fraaie inhaalacties nam Verschoor in de zesde ronde brutaal de leiding over en leek de concurrentie op achterstand te gaan zetten. In een alles of niets poging drukte de op een tweede plaats liggende rijder Verschoor echter aan de kant, waardoor hij terugviel naar plaats zes. Opnieuw startte het KTF-talent een inhaaljacht die hem de snelste ronde van de wedstrijd en uiteindelijk een vierde plaats aan de finish opleverde. Ondanks deze prachtige prestatie overheerste bij Verschoor de teleurstelling. "Het ging zo verschrikkelijk goed en we waren gewoon het hele weekend sneller dan de concurrentie. Als je weet dat je had kunnen winnen en dan in de finale vierde wordt, is dat toch zuur", blikte het 14-jarige Nederlandse karttalent terug.

m van leeuwen pf int.1
Martijn van Leeuwen had in de kwalificatie de pech dat hij in een langzame heat zat. Hoewel de 16-jarige KNAF Talent First-rijder in zijn groep de tweede tijd noteerde, stond hij in het algemeen klassement op plaats achttien. In de heats vocht Van Leeuwen zich terug naar een achtste startplaats voor de préfinale. Daarin werd het KTF-talent door een concurrent geraakt, maar wist ondanks een kromme stuurstang op te klimmen van een elfde naar een achtste plaats. In de finale presteerde Van Leeuwen opnieuw uitstekend, lag zelfs even vijfde maar moest toen hij een foutje maakte en zijn motor vermogen verloor, wat plaatsen prijsgeven en passeerde als zevende de finish. "Er had iets meer ingezeten. De kwalificatie was gewoon pech, maar in de heats heb ik wat laten liggen. Zonder foutjes had er ook in de finale nog een paar plaatsen winst ingezeten", aldus een kritische Van Leeuwen. In het tussenklassement van het CIK-FIA Europees Kampioenschap KF staan Verschoor en Van Leeuwen met 23 punten op een gedeelde vijfde plaats.

KNAF Talent First-bondscoach voor de karting Marco du Pau over het sterke optreden van de twee KTF-talenten in Engeland. "Ze hebben het meer dan uitstekend gedaan. Richard was zo dominant en gewoon het hele weekend de snelste rijder. Men wist dat als hij in de finale op kop zou komen, hij weg zou rijden en de winst zou pakken. Door die actie te plaatsen heeft men dat voorkomen. Ook daar heeft hij weer van geleerd. Maar om als debutant in dit kampioenschap, en jongste rijder in het veld, je zo te manifesteren, gewoon ontzettend goed. Martijn heeft het maximale eruit gehaald. Hij verloor het in de kwalificatie, maar heeft heel sterk gereden en is daardoor toch goed teruggekomen."
r verschoor pf int.2

m van leeuwen pf int.2