Download de KNAF app

KTF-karttalenten officieel gehuldigd

verschoor 2
KNAF Talent First-karttalenten Martijn van Leeuwen, Richard Verschoor en Rinus van Kalmthout verruilden eind januari de raceoverall voor het nette pak. De drie jeugdige talenten werden bij officiële prijsuitreikingen van CIK-FIA en DKM uitgebreid in het zonnetje gezet voor hun uitstekende prestaties in 2014.

Het officiële CIK-FIA gala vond plaats in Milaan. In aanwezigheid van CIK-FIA voorzitter Sjeik Abdulla Bin Isa Al-Khalifa, vicevoorzitter de Nederlander Kees van de Grint en Luca De Donno, voorzitter van WSK Promotion, werden de prijzen voor de diverse CIK-FIA Europese en Wereldkampioenschappen in een passende entourage uitgereikt.

verschoor dupau
Richard Verschoor en Marco du Pau die de prijs namens Rinus van Kalmthout in ontvangst nam

Als kampioen van de CIK-FIA Karting Academy Trophy mocht KTF-karttalent Richard Verschoor zijn fraaie bokaal in ontvangst nemen. In de Academy Trophy wordt gestreden met volledig identiek materiaal door vanuit de nationale autosportfederaties afgevaardigde 12 tot 15-jarige karttalenten. Met een derde plaats in het kampioenschap voor KTF-karttalent Rinus van Kalmthout scoorde Nederland in deze titelstrijd meer dan uitstekend. Wegens verplichtingen in Amerika kon Van Kalmthout niet zelf bij de prijsuitreiking aanwezig zijn, maar de honneurs werden waargenomen door KNAF Talent First-bondscoach voor de karting Marco du Pau.

vanleeuwen
Martijn van Leeuwen, tweede van rechts

In Duitsland stond KTF-karttalent Martijn van Leeuwen op het podium. Tijdens het 'Gala der Meister' kreeg Van Leeuwen de bokaal overhandigd voor zijn titel in de KF-klasse van het Deutsche Kart Meisterschaft, de koningsklasse van de hoog aangeschreven DKM-titelstrijd.