Download de KNAF app

KTF-karttalent Martijn van Leeuwen ziet fraaie inhaalraces in Spaanse ronde CIK-FIA Europees Kampioenschap niet beloond

Zuera (Spanje), 4 juni 2014 - KNAF Talent First-karttalent Martijn van Leeuwen heeft bij de tweede ronde van het CIK-FIA Europees Kampioenschap KF bepaald geen loon naar werken gekregen. In het Spaanse Zuera wist het 15-jarige KTF-talent zich na een mislukte kwalificatie vanaf een 41ste plaats via een aantal fenomenale inhaalraces op te werken naar een zesde startplaats voor de finale. Juist op het beslissende moment werkte de techniek niet mee en viel de eerstejaars KF-rijder terug naar plaats zestien. "Al in de eerste ronde voelde ik dat de motor niet zo goed was als daarvoor. Ik probeerde nog aan te haken, maar de snelheid was er gewoon niet", aldus een teleurgestelde Van Leeuwen.

In de eerste wedstrijd van het CIK-FIA Europees Kampioenschap KF had Martijn van Leeuwen al indruk gemaakt door als eerstejaars rijder in deze competitieve klasse beslag te leggen op een zesde plaats in de finale. Voor de tweede wedstrijd van deze prestigieuze titelstrijd moest het pas 15-jarige KNAF Talent First-karttalent naar het Spaanse Zuera, waar met ruim 70 deelnemers de concurrentie opnieuw extreem sterk was. In de vrije trainingen toonde Van Leeuwen met top tien klasseringen zijn snelheid, maar vervolgens zag de rijder van Keijzer Racing zijn officiële kwalificatie de mist ingaan. Een 41ste plaats betekende een 17de startpositie in de vier kwalificatie heats. "De motor liep iets minder en ik maakte zelf ook een paar foutjes", keek Van Leeuwen op zijn moeizame officiële training terug.

persbericht ktf vleeuwen zuera 1 500x333

Met 'never give up en keep pushing' als motto begon Van Leeuwen aan de zware taak om zich nog een redelijke uitgangspositie voor de prefinale te verschaffen. Een prachtige inhaalrace bracht Van Leeuwen in de eerste heat op plaats drie, totdat net voor de finish de motor het begaf en hij alsnog als 20ste werd geklasseerd. Maar ook nu gaf het KTF-talent zich niet gewonnen en met spectaculaire inhaalraces wist Van Leeuwen vanaf startplaats 17 beslag te leggen op een tweede (!), tiende en vijfde positie. "Ik had er vaak in de eerste ronde al een stuk of negen te pakken. Vooral die tweede heat ging super", aldus Van Leeuwen, die daarmee vanaf een 16de startplaats aan de prefinale mocht beginnen. Ook daarin toonde het KTF-talent zijn klasse door op te rukken naar de zesde plaats, meteen zijn uitgangspositie voor de finale. Helaas werd daarin zijn strijdlust niet beloond. "Mijn start was goed, maar in de eerste ronde merkte ik al dat de motor niet goed genoeg was. Ik probeerde nog aan te haken, maar de snelheid was er gewoon niet meer. In dit veld rijden ze je dan zo voorbij en ben je kansloos", aldus Van Leeuwen, die terugzakte naar de zestiende plaats. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar ik kijk positief vooruit. Bij de volgende wedstrijd in Genk valt alles hopelijk wel op z'n plek", besloot een strijdbare Van Leeuwen.

persbericht ktf vleeuwen zuera 2 500x333

De KTF-rijder moest in de tussenstand van het CIK-FIA Europees Kampioenschap KF twee plaatsen inleveren en staat met nog twee wedstrijden te gaan op een tiende positie.