Download de KNAF app

Kooijman en vd Eijk imponeren in Etten-Leur

Het Deltion Rallyteam verscheen afgelopen weekend met twee KTF equipes aan de start van de Exotic Green Rally en R Sports-Cars Shortrally. Beiden rally's vonden plaats in en nabij Etten-Leur. Kevin Kooijman en Hans van Goor zijn voor de derde keer op rij eerste geworden in de Nissan 350Z Challenge. Leo van der Eijk en navigator Fred Boer zijn eerste geworden in de A5 klasse.

Per auto was een serviceploeg van drie á vier studenten uit de Deltion Autosportklas aanwezig, die verantwoordelijk waren voor het technisch onderhoud van de rallyauto's. In de Deltion Autosportklas zitten studenten van de niveau-4 opleiding Motorvoertuigentechniek, die naast hun normale opleiding, kennis en ervaring op willen doen gericht op de autosport.

Kevin Kooijman
Kevin Kooijman en Hans van Goor kwamen zoals gebruikelijk met de Nissan 350Z van het Deltion Rallyteam uit in de C8-klasse en de Nissan 350Z Challenge. Van Goor: "We hadden ons voorgenomen om gelijk een goede voorsprong op te bouwen. In de middag hebben we op sommige proeven wat tijd verloren omdat wij op slicks banden reden, terwijl het begon te regenen." Ondanks het wisselvallige weer, hebben de studenten uit de Deltion Autosportklas voor de laatste drie proeven besloten om andere banden te monteren. Van Goor: "Vanaf dat moment wisten we onze voorsprong verder uit te breiden en ging het super!" Kooijman en Van Goor zijn uiteindelijk 13e in het eindklassement geëindigd.

exotic green 4 250x292exotic green 2

Leo van der Eijk
KNAF Talent First rijder Leo van der Eijk en navigator Fred Boer, namen voor het eerst plaats in de Chevrolet Kalos van het Deltion Rallyteam. De heren gingen net als Kooijman en Van Goor voortvarend van start. Boer: "We haalden al snel de deelnemer in, die voor ons was gestart en zijn uiteindelijk eerste in de A5 klasse geworden en twaalfde algemeen. Dankzij de studenten uit de Deltion Autosportklas hebben we een resultaat neergezet om trots op te zijn!"

Na deze enerverende wedstrijd gaan de equipes en monteurs eerst genieten van een welverdiende zomervakantie. De eerstvolgende wedstrijden die op het programma staan zijn de Amsterdam Short Rally, Omloop van Vlaanderen en de Schutte ICT Hellendoorn Rally.

exotic green 3 468x312