Download de KNAF app

Kooijman en vd Eijk aan start in Etten-Leur namens KTF/Deltion

KNAF Talent First en het Deltion Rallyteam verschijnen zaterdag 7 juli aan de start van de Exotic Green Rally en de R Sports-Cars Shortrally. Kevin Kooijman en Hans van Goor komen met de door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde Nissan 350Z in de C8 klasse. KNAF Talent First rijder Leo van der Eijk en navigator Fred Boer nemen voor het eerst plaats in de Chevrolet Kalos van het Deltion Rallyteam. Zij verschijnen in tegenstelling tot de andere KTF equipe aan de start van de Shortrally.

De rallyauto's worden zoals gebruikelijk onderhouden door de studenten uit de Deltion Autosportklas. In deze klas zitten studenten van de niveau-4 opleiding Motorvoertuigentechniek, die naast hun normale opleiding, kennis en ervaring op willen doen gericht op de autosport.

Leo van der Eijk
De 20-jarige Leo van der Eijk uit Nieuwerkerk aan den IJssel is twee weken geleden benoemd tot KNAF Talent First 2012. Met deze titel op zak, mag hij dit seizoen vijf wedstrijden uitkomen in de Chevrolet Kalos van het Deltion Rallyteam. De ervaren navigator Fred Boer neemt naast hem plaats in de Kalos. Fred en Leo zijn geen onbekenden van elkaar. In 2008 en 2009 hebben ze al verschillende malen samen gereden. Destijds met Fred aan het stuur en Leo als navigator. Leo: "Fred en ik hopen aankomende zaterdag een onwijs leuke dag te beleven." Bondscoach Eric Noort is ook in Etten-Leur van de partij om de eerste meters van Leo en Fred te aanschouwen en KNAF Talent First Kevin Kooijman in actie te zien.

20jun12-196 450x290

Kevin Kooijman vs Mats van den Brand
Kevin Kooijman en Hans van Goor komen met de Nissan 350Z uit in de C8 klasse. Zij nemen het daarin opnieuw op tegen equipe Mats van den Brand / Mark van den Brand. Mats werd tijdens de KNAF Talent First Challenge 2012 tweede achter Leo van der Eijk, maar verdiende met zijn prestaties wel een plaatsje in het KNAF Talent First Programma.

Ondanks de zware concurrentie in de Nissan 350Z Challenge heeft Kevin Kooijman veel vertrouwen in de Exotic Green Rally 2012: "Doordat er een aantal weken tussen de ELE Rally en de Exotic Green Rally zit, heeft het team de Nissan uitgebreid kunnen testen en afstellen. We hebben dan ook alle vertrouwen in een goed resultaat, al beseffen we ons dat de concurrentie ook niet stil gezeten heeft."

De rally en short rally vinden zaterdag 7 juli a.s. plaats in en nabij Etten-Leur. Meer informatie staat op www.exoticgreenrally.nl.