Download de KNAF app

KNAF Talenten Bens en Kremers 24e en 13e in CIK-FIA Academy Trophy

KNAF Talent First rijders Jordy Bens en Marijn Kremers hebben dit weekeinde tijdens de tweede ronde van de CIK-FIA Karting Academy op het Franse Circuit du Grand Ouest in Aunay les Bois opnieuw veel ervaring op kunnen doen. Helaas vertaalde zich dat nog niet in goede resultaten: Jordy Bens werd in de finale 24e en Marijn Kremers 13e.

Op het 1.220 meter lange, zo'n 70 km noordelijk van Le Mans gelegen circuit verliep het weekeinde voor de beide KNAF Talenten nog niet naar tevredenheid. KNAF karting coach Willemjan Keijzer daarover: "Bij Jordy is wellicht het gebrek aan voldoende wedstrijdritme de oorzaak; je begint dan het weekeinde eigenlijk al met een achterstand op de jongens die elke week wedstrijden rijden en dat is in een klasse met allemaal gelijkwaardig materiaal niet te compenseren." In de CIK-FIA Karting Academy staan de Parolin karts kant-en-klaar voor elke deelnemer en de organisatie zorgt er ook daadwerkelijk voor dat iedereen competitief kan zijn en dus komt het op het talent en de strategie aan van elke individuele rijder.

Marijn Kremers was ook dit keer weer het hele weekeinde snel: "Hij laat echt zien bij de top te horen, maar mist op beslissende momenten soms net dat beetje geluk om ook daadwerkelijk een topklassering te halen," aldus Willemjan Keijzer. Ondanks zijn jonge leeftijd - Marijn is pas 13 - kan hij zich al goed meten met de iets oudere coureurs; 14- en 15-jarigen zetten de toon voorin het klassement. Zaterdag kampte Marijn met een gaskabel die bleef hangen en daardoor verspeelde hij een aantal plaatsen in de kwalificatieheats, en bij dit hoge niveau maak je dat niet meer goed.

Voor Jordy Bens verliep het weekeinde niet naar wens en met de 24e plaats in race 2 van de finale op zondag mag hij niet tevreden zijn. Toch is het ook voor Jordy al een hele prestatie om zich wel te kwalificeren voor de finaleraces - met iets meer ervaring moet ook hij in staat worden geacht om betere resultaten te boeken.

Op hetzelfde circuit werd ook het WK Under 18 verreden, met twee Top 15 klasseringen voor KNAF talenten: Dave Blom werd net als vorige maand in Ortano 8e in de A-Finale, terwijl Joël Affolter in dezelfde race 15e werd. Dave Blom behoorde het hele weekend bij de snelsten, maar miste door een lekkende radiateur de kans op een hoge klassering. De wedstrijd werd gewonnen door de Franse rijder Hubert. In de finale kwamen 34 jeugdige karters aan de start.