Download de KNAF app

KNAF Talent first Winnaar Larry ten Voorde stapt in Formule Renault 1.6 NEC Junior met Van Amersfoort Racing

Karttalent Larry ten Voorde maakt dit jaar de overstap naar de autosport en heeft daarbij gekozen voor de Formule Renault 1.6. Hij brengt zijn auto onder bij het vermaarde Van Amersfoort Racing, dat eerder al kampioenen zoals Renger van der Zande en Christijan Albers voortbracht. Het aantal bevestigde deelnemers voor de Formule Renault 1.6 NEC Junior komt daarmee op acht, terwijl het aantal auto's nog steeds groeit.

De 16-jarige Larry won met overmacht op de selectiedag van KNAF Talent First, waarbij geselecteerd werd op sport, communicatie en techniek. Er wordt bovendien flink vaart gezet met het KNAF Talent First programma; er zal volgende week weer getraind worden op de simulator en bovendien op 19 maart weer getest worden in de Formule Renault 1.6.

Het karttalent maakte tot nu toe furore in de Duitse Rotax Max competitie, waarbij hij meerdere malen kampioen werd en zelfs meedeed aan de finales van de wereldkampioenschappen. Zijn talent bleef bij Van Amersfoort Racing niet onopgemerkt. Jeroen de Jong (Van Amersfoort Racing): "We waren al in gesprek met Larry vanwege zijn bewezen talent en vinden het fantastisch om Larry te mogen verwelkomen in het team. We geloven dat we met hem een potentiele kampioen hebben binnen gehaald".

Van Amersfoort Racing is met deze stap het vierde team dat een rijder bevestigd voor de serie. Naast de inschrijvingen van Provily Racing, Stuart Racing Team en het Duitse Captain Racing, hoopt de organisatie ook snel de coureurs van het Belgische DVB Racing en het Britse Falcon Motorsport te bevestigen.

renault 1.6 06-03-2013 500x333