Download de KNAF app

KNAF Talent First-rijders ook na het seizoen in de prijzen

verstappen fn1 kop

KNAF Talent First-rijders Max Verstappen en Mats van den Brand blijven scoren. Ook ruim na afloop van het reguliere raceseizoen mochten de twee KTF-talenten enkele mooie prijzen in ontvangst nemen. Zo won Verstappen eerst de FIA Action of the Year Award 2014, om twee weken later op het NOS | NOC*NSF Sportgala te worden gekozen tot 'Talent van het Jaar'. Van den Brand maakte zijn topseizoen compleet met het winnen van de Drive DMACK Fiesta Shootout. De KTF-rijder mag nu in 2015 aan één WK-wedstrijd deelnemen in het WRC 2 met een Ford Fiesta R5 van het M-Sport fabrieksteam.

Net zoals hij diverse Formule 3-wedstrijden afgetekend wist te winnen, zo sleepte Max Verstappen ook de NOC*NSF Young Talent Award 2014 in de wacht. De prestigieuze prijs werd uitgereikt tijdens het NOS | NOC*NSF Sportgala . De 17-jarige KNAF Talent First-rijder is de eerste autocoureur die deze prestigieuze algemene sportprijs in de wacht sleept. Verstappen kreeg tijdens het rechtstreeks op NPO 1 uitgezonden gala van de vakjury en Nederlandse A-sporters meer stemmen dan mountainbiker Michiel van der Heijden en roeister Ilse Paulis, beiden wereldkampioen bij de junioren.

verstappen fn1 f1
Eerste seizoen
Verstappen verdiende zijn nominatie en uiteindelijke winst door zijn prestaties in zijn debuutseizoen in de autosport. In het FIA Europees Kampioenschap Formule 3 boekte de KNAF Talent First-piloot maar liefst tien overwinningen, meer dan welke andere rijder in deze klasse in 2014. Uiteindelijk eindigde Verstappen op een derde plaats in dit hoog aangeschreven kampioenschap. Daarnaast wist Verstappen de Zandvoort Masters op zijn naam te schrijven. Resultaat van al deze opvallende prestaties was dat Verstappen een contract kreeg aangeboden door Scuderia Toro Rosso en in 2015 als jongste rijder ooit zijn debuut maakt op het hoogst denkbare niveau in de autosport, het Wereldkampioenschap Formule 1.

verstappen fn1 imola
FIA Action of the Year Award 2014
Twee weken eerder viel Verstappen ook al in de prijzen. Tijdens de FIA Prize-Giving Ceremony in Doha kreeg de KTF-piloot de bokaal uitgereikt voor de FIA Action of the Year Award 2014. Het aardige aan deze titel is het feit dat de uitslag wordt bepaald door autosportfans die konden kiezen uit elf genomineerde acties. Bij Verstappen ging het om de inhaalmanoeuvre op Antonio Giovinazzi in de allerlaatste bocht tijdens de tweede race op Imola, waarbij het verschil op de finishlijn slechts 0,02 seconden bedroeg.

brand wilson fn1
Drive DMACK Fiesta Shootout voor Mats van den Brand
Waar Verstappen zijn prijzen verdiende op basis van eerder dit jaar geleverde prestaties, daar moest KTF-rallytalent Mats van den Brand nog vol aan de bak. Mediatraining, fysieke en mentale tests, verschillende interviews en een rijtest met de M-Sport Ford Fiesta R2 stonden bij de eerste Drive DMACK Fiesta Shootout op het programma. Daarbij kwam Van den Brand van de zeven finalisten na twee intensieve dagen als winnaar uit de bus. De felbegeerde hoofdprijs: komend seizoen één WK-wedstrijd deelnemen in het WRC 2 met een Ford Fiesta R5 van het M-Sport fabrieksteam UK.

brand fn1 duitsland
Dolblij
De selectie bestond uit winnaars van wedstrijden voor de Drive DMACK Fiesta Trophy bij het WRC 2014. Van den Brand nomineerde zich voor de Drive DMACK Shootout tijdens de ADAC Rallye Deutschland 2014, waarin hij met de tweede plaats in het Fiesta Trophy-klassement een meer dan uitstekend WRC-debuut beleefde. "Dit is echt ongelooflijk! Aan het begin van het seizoen was het allemaal nog zo onzeker. Lange tijd leek het erop dat ik misschien helemaal niet zou rijden. Dankzij de steun van Verkooijen Rally Sport, het KNAF Talent First programma en al onze sponsoren, hebben we toch een succesvol seizoen gehad, met natuurlijk als geweldig hoogtepunt onze deelname aan de WK Rally van Duitsland. Naast Verkooijen Rally Sport en KNAF Talent First wil ik natuurlijk ook M-Sport en DMack tyres bedanken voor deze geweldige kans. Het is echt een prachtige afronding van een geweldig seizoen!", aldus Van den Brand na het behalen van zijn fraaie prijs.