Download de KNAF app

KNAF Talent First-rijders doen internationale ervaring op

Leiden, 20 mei 2013 - Een druk pinksterweekend voor de diverse talenten uit het KNAF Talent First programma. Op Circuit Park Zandvoort kwamen de KTF-autorensporttalenten Larry ten Voorde en Joël Affolter in actie en deden daar hun eerste waardevolle circuitervaring op. In België reed KTF-rallytalent Mats van den Brand in de Sezoensrally naar een uitstekende tweede plaats in de Nissan 350Z Challenge, terwijl KTF-karttalent Marijn Kremers in het Duitse Wackersdorf zijn snelheid toonde in de eerste ronde van het Europees Kampioenschap KZ2.

Op Circuit Park Zandvoort werden in het pinksterweekend de eerste wedstrijden verreden van het Formule Renault 1.6 NEC Junior kampioenschap. In deze nieuwe opstapklasse voor jong formulewagentalent maakten de twee 16-jarige KNAF Talent First autorensporttalenten Larry ten Voorde (Enschede) en Joël Affolter (Stompetoren) hun allereerste meters. Ten Voorde toonde meteen zijn snelheid door naar een derde kwalificatietijd te rijden. In de eerste race werd Ten Voorde in de eerste bocht op ongelukkige wijze op zijn achterwiel geraakt en viel uit. In de tweede race reed het KTF-talent in de stromende regen naar een zesde plaats. Affolter zag twee keer als zevende de finishvlag. Vincent van der Valk, KNAF Talent First-bondscoach voor de autorensport: "Zowel Larry als Joël kunnen terugkijken op een geslaagd debuut. Bij hun eerste circuitervaringen hebben ze meteen uiterst moeilijke omstandigheden voor hun kiezen gekregen en ook nog van alles meegemaakt waardoor het heel leerzaam was."

In België kwam KTF-rallyrijder Mats van den Brand in actie in de Sezoensrally. Na ruim 160 kilometer aan klassementsproeven op het verraderlijke gravel rond Bocholt eindigde Van den Brand (Sint-Oedenrode) op een uitstekende 13de plaats algemeen en was daarmee zelfs tweede in de Nissan 350Z Challenge. "Op het gravel had ik veel profijt van de training die we deze winter vanuit KTF in Zweden hebben gehad. Ik ging nu vol vertrouwen over de gladde ondergrond, echt fantastisch zo hard als dat dan gaat. Helaas miste ik één keer een rempunt en verloor daarmee ruim twee minuten, anders had er nog meer ingezeten", keek het KTF-talent terug. "Natuurlijk wil hij winnen, maar foutjes maken hoort bij het leerproces. Mats heeft een heel goede wedstrijd gereden en veel ervaring opgedaan", kon Gerard Grouve, KNAF Talent First-bondscoach voor de rally dan ook tevreden constateren.

Het pas 15-jarige KTF-karttalent Marijn Kremers kwam in het Duitse Wackersdorf in actie bij de eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap KZ2. Van de 102 (!) deelnemers reed de jonge karter in de kwalificatie naar een fraaie negende tijd, de plaats die het KTF-talent ook na de series bezette. In de (pre)finale moest Kremers echter genoegen nemen met plaats 26. Marco du Pau, KNAF Talent First-bondscoach voor de karting: "Marijn zat wat snelheid betreft steeds bij de eerste tien, maar was in de diverse gevechten erg ongelukkig waardoor hij steeds plaatsen verloor. Dat was jammer en deed geen recht aan wat hij aan snelheid liet zien."

larry ten voorde 500x333