Download de KNAF app

KNAF Talent First-rijder Mats van den Brand wint Ford Fiesta Sport Trophy bij 50ste ELE Rally

KNAF Talent First-rallytalent Mats van den Brand heeft in de 50ste editie van de vermaarde ELE Rally met een fraaie overwinning in zijn klasse de Ford Fiesta Sport Trophy op zijn naam geschreven. Op de wegen rond Helmond en Eindhoven nam Van den Brand in zijn VRS Ford Fiesta R2 afstand van de concurrentie en passeerde op een negende plaats algemeen de finish. KNAF Talent First-rijder Leo van der Eijk reed in de ELE Rally zijn eerste wedstrijdkilometers met een Fiesta R2. Een technisch probleem maakte Van der Eijk op de eerste dag al kansloos voor een toppositie in het klassement. Het KTF-talent toonde echter op dag twee zijn snelheid door uitstekende tijden op de klokken te zetten en bekroonde zijn progressie met een tweede tijd in zijn klasse op de voorlaatste proef.

Na de tweede plaats in zijn klasse bij de Belgische Sezoensrally was de jubileumeditie van de ELE Rally voor Mats van den Brand de eerste wedstrijd in eigen land met de Ford Fiesta R2 van Verkooijen Rally Sport. Op de ruim 190 kilometer aan klassementsproeven rond Helmond en Eindhoven reed het KNAF Talent First-rallytalent een bijna perfecte wedstrijd. Genavigeerd door Eddy Smeets waren de verschillen met de concurrentie in de Ford Fiesta Sport Trophy in eerste instantie nog klein, maar op de wegen rond zijn woonplaats Sint-Oedenrode nam Van den Brand afstand, om deze vervolgens alleen nog maar verder uit te bouwen. Het 23-jarige rallytalent wist in zijn klasse maar liefst twaalf van de twintig klassementsproeven op zijn naam te schrijven en eindigde daarbij ook nog eens op een uitstekende negende plaats in het algemeen klassement. "Het ging best wel goed", was het understatement van de dag van Van den Brand. "We openden meteen goed, maar op de tweede dag konden we het verschil maken en dat ook vasthouden. Ik ben echt heel tevreden."

persbericht  ktf ele vdbrand.01 500x320

Voor KNAF Talent First-rallytalent Leo van der Eijk was de 50ste ELE Rally zijn eerste wedstrijd met de Ford Fiesta R2 van Vacansoleil Rally Sport. Een kapotte warmtewisselaar maakte Van der Eijk op vrijdagavond kansloos voor een topklassering, maar genavigeerd door Niels Kroeze liet de KTF-rijder zich op dag twee van zijn beste kant zien, met als hoogtepunt een tweede tijd in de voorlaatste proef. Uiteindelijk eindigde Van der Eijk op een zesde plaats in zijn klasse. "Voor reparatie moesten we naar de service en liepen daardoor tien minuten straf op. Door het SuperRally-systeem konden we op zaterdag gelukkig weer verder. Mijn referentiepunt bij mijn eerste rally was toch vooral mijn veel meer ervaren teamgenoot. Het ging steeds beter en het gat naar hem werd steeds kleiner. In deze eerste wedstrijd met de Fiesta R2 heb ik heel veel geleerd en veel progressie geboekt. Al met al dus een geweldig en geslaagd evenement", aldus het 22-jarige rallytalent uit Nieuwerkerk aan den IJssel.

persbericht  ktf ele vdeijk.02 500x333

Gerard Grouve, KNAF Talent First-bondscoach voor de rally: "Mats heeft het heel goed gedaan, had een hoog tempo en heeft heel sterk gereden. Leo lag ondanks dat het zijn eerste wedstrijd met de Fiesta was, al heel vlug op snelheid en bleef uitstekend in de buurt van de tijden van de meer ervaren rijders."