Download de KNAF app

KNAF Talent First-rijder Mats van den Brand scoort fraaie achtste plaats in zware ELE Rally

Helmond, 3 juni 2013 - KTF-rallytalent Mats van den Brand heeft zich tijdens de 49ste ELE Rally in de kijker gereden door met zijn Nissan 350Z de achtste plaats in het algemeen klassement voor zich op te eisen. Daarmee pakte de KNAF Talent First-rijder bij zijn thuiswedstrijd rond Helmond en Eindhoven de overwinning in zijn klasse. KNAF Talent First-rijder Leo van der Eijk maakte in de zware ELE Rally zijn debuut in de Nissan 350Z van het Deltion Rallyteam, zette op de klassementsproeven keurige tijden op de klokken, maar zag na een uitstapje op proef 14 zijn snelheid niet met een mooie eindklassering beloond.

De 49ste ELE Rally telde niet mee voor de Nissan 350Z Challenge, maar dat weerhield KNAF Talent First-rijder Mats van den Brand er niet van om in de directe omgeving van zijn woonplaats Sint-Oedenrode flink gas te geven. Na 190 kilometer aan zware, maar foutloos gereden klassementsproeven, stuurde het KTF-rallytalent, genavigeerd door Eddy Smeets, zijn Nissan 350Z als achtste algemeen en winnaar van zijn klasse over het finishpodium. Hoogtepunt was de vierde plaats in de 18de en voorlaatste proef 'Strijpse Kampen'. "Het ging supergoed en daarbij hebben we geen fouten gemaakt. Vooral in het donker waren we erg snel. Om die veel sterkere EVO's bij te houden geeft dan zo'n kick. Eddy coacht echt fantastisch. Het was een zware rally waarin we weer veel hebben geleerd", aldus een blije Van den Brand na afloop.

ktf pers vdbrand ele 500x333

Na twee foutloze rally's in de Chevrolet Kalos was de ELE Rally voor KNAF Talent First-rijder Leo van der Eijk zijn eerste optreden in de Nissan 350Z van het Deltion Rallyteam. Genavigeerd door Annemieke Hulzebos legde het 21-jarige rallytalent een ongekend hoog tempo aan de dag, waardoor op de elfde klassementsproef zelfs een achtste tijd algemeen werd gescoord. Een inschattingsfoutje op proef veertien maakte echter een voortijdig einde aan de rally van het talent uit Nieuwerkerk aan den IJssel. "Het snelheidsverschil ten opzichte van de Kalos is enorm. De eerste proeven was het even aftasten, maar ook toen waren de tijden al goed. Zaterdag zat ik snel in mijn ritme en ging het uitstekend, terwijl ik toch met enige reserve reed. De derde bocht van proef veertien was echter scherper dan ik bij het verkennen had ingeschat en toen lagen we er dus naast. Ik was daar goed ziek van, zeker omdat ik me had voorgenomen hoe dan ook de finish te halen. Maar aan de andere kant heb ik weer van alles meegemaakt en er veel van geleerd. Voor de volgende wedstrijd, die wel meetelt voor de 350Z Challenge, kan ik daar mijn voordeel mee doen", blikte Van der Eijk terug.

ktf pers vdeijk ele 499x310

Gerard Grouve, KNAF Talent First-bondscoach voor de rally, had veel positieve dingen gezien. "Leo heeft keurige tijden gereden, zeker als je nagaat dat hij voor het eerst in de Nissan zat. Dat is toch een totaal andere auto dan de Kalos. In het ontwikkelingsproces moet je alles een keer meemaken, ook zo'n inschattingsfoutje. Daar leer je van en je zorgt dat het de volgende keer niet meer gebeurt. Mats heeft het knap gedaan, heeft zijn zaakje uitstekend voor elkaar en luistert heel goed naar zijn navigator Eddy."