Download de KNAF app

KNAF Talent First Richard Verschoor verovert met tiende zege op rij de SMP F4 NEZ titel

verschoor podium 1
KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor heeft in het Zweedse Anderstorp met zijn tiende zege op rij de titel in het SMP F4 NEZ kampioenschap voor zich opgeëist. De 15-jarige KTF Red Bull Junior domineerde de Zweedse ronde van het kampioenschap volledig, scoorde voor de derde keer op rij een hattrick en won daarmee in zijn eerste autorensportseizoen direct een prestigieuze titel. "Ongelofelijk, want eigenlijk was ik nog helemaal niet met de titel bezig. Maar het liep allemaal super", aldus de dolgelukkige racewinnaar en kampioen. KNAF Academy-pupil Jarno Opmeer behaalde op Anderstorp twee keer een poleposition, maar kende in de wedstrijden geen geluk en eindigde buiten de punten.

De zesde en daarmee voorlaatste ronde van het Noord-Europese zonekampioenschap (NEZ) Formule 4 werd verreden op het Zweedse circuit van Anderstorp. Nadat KNAF Talent First Red Bull Junior Richard Verschoor met zeven zeges op rij tijdens de vorige ronde op Moscow Raceway de leiding in de tussenstand van het kampioenschap had overgenomen, was de 15-jarige inwoner van Benschop ook in Zweden ongenaakbaar.

verschoor
In de eerste race nam de als derde gestarte Verschoor direct de kop over, liet zich ook door een herstart vanachter de safetycar niet van de wijs brengen en reed gecontroleerd naar de overwinning. Dat de KTF-rijder daarbij met afstand de snelste raceronde liet noteren, was bijna vanzelfsprekend. In de tweede race nam de van poleposition vertrokken Verschoor in de eerste twee ronden een voorsprong van bijna twee seconden, om deze vervolgens tot de finish te consolideren. De derde en laatste wedstrijd op Anderstorp won de KTF Red Bull Junior met groot machtsvertoon door maar liefst 9,8 seconden bij de concurrentie weg te rijden. Daarmee scoorde Verschoor zijn derde hattrick en tiende overwinning op rij in het SMP F4 NEZ kampioenschap. Een ongekende succesreeks die het 15-jarige Nederlandse talent in zijn eerste autorensportseizoen met nog één raceweekend te gaan meteen ook de titel in het SMP F4 NEZ kampioenschap opleverde.

verschoor podium 2
"In de tweede race heb ik mijn banden gespaard om in de derde race te kunnen pushen. Ik wilde tot de laatste ronde hard gaan en dat lukte uitstekend. Eigenlijk was ik nog helemaal niet met de titel bezig, maar omdat de concurrentie niet scoort, komt die eerder dan verwacht. Ik kan niet anders dan tevreden zijn want het was weer een superweekend. Beter kan bijna niet", blikte de kersverse kampioen op derde hattrick op rij terug.

opmeer
Jarno Opmeer kende op Anderstorp een pechweekend waardoor de KNAF Academy-pupil zijn snelheid niet beloond zag. Ondanks zijn twee polepositions was Opmeer tot drie keer toe tot een inhaalrace veroordeeld. In zowel de eerste als tweede race passeerde Opmeer als vijfde de finish, maar kreeg vervolgens een tijdstraf opgelegd waardoor hij buiten de punten eindigde. In de derde race lag Opmeer op podiumkoers toen hij door een crash werd uitgeschakeld. In de tussenstand van het kampioenschap behield de 16-jarige KNAF Academy-pupil zijn tweede positie.